Страви народної кухні Слобожанщини у фольклорі та літературі (21.01.2020)

У книгарні "Є" для зацікавленої аудиторії відбулася публічна лекція керівника наукової лабораторії фольклору С.В.П'ятаченка на тему "Страви народної кухні Слобожанщини у фольклорі та літературі" У ході лекції були розглянуті приклади описів народних страв у творах Г.Квітки-Основ'яненка, П.Куліша, П.Литвинової-Бартош та інших письменників. А також охарактеризовано специфіку народних страв та напоїв, описаних в етнографічних працях М.Маркевича та П.Чубинського. Наприкінці лекції відбулося жваве обговорення та обмін думками, ідеями і пропозиціями.

http://sumy.today/sumchanam-rozpovily-pro-narodnu-kuhnyu-slobozhanshchyny?fbclid=IwAR0EbTLVv_6g-G4HiwkFY8VUpQDqd8PXZy5yt_TS_Er7-nb5DxbqYaOf7i0