Новини факультету

Міжнародна академічна мобільність в рамках проєкту AMU Summer Schools 2.0 «Sustainable Development and Social Innovations»

З 21 квітня по 27 квітня 2024 року відбулася міжнародна весняна школа «Sustainable Development and Social Innovations» у рамках проєкту «AMU Summer Schools 2.0», організована Університетом імені Адама Міцкевича, м. Познань, Польща.

Проєкт фінансується NAWA Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej.

СумДПУ імені А.С.Макаренка представляла професор кафедри української мови і літератури Олена СЕМЕНОГ.

Унікальність і трендовість школи – в особливому толерантному ставленні організаторів до учасників з різних закладів вищої освіти України, що зранені натепер війною: Суми -Харків - Слов'янськ -Херсон -Миколаїв - Одеса - Острог -Вінниця - Львів - Луцьк – Київ - Переяслав-Хмельницький - Хмельницький…. Кожному участь у літній школі дозволила хоча б на короткий час відволіктися від постійних повітряних тривог та обстрілів, у тому числі й у нашому регіоні - місті Суми та Сумщині.

Унікальність, трендовість школи – в неперевершених лекторах Університету Адама Міцкевича, в реалізації авторських інноваційних ідей.

Д-р Костянтин Мазур презентував Університет імені Адама Міцкевича в Познані та EPICUR Consortium, акцентував увагу на міжнародній співпраці університету та різноманітних проєктах. Професорка Університету імені Адама Міцкевича в Познані Агнєшка Козловська прочитала лекції "Origins and development of the idea of sustainable development", "Climate change: a most serious consequence of unsustainable development", "Sustainability and green development policies - global, European and national perspectives".

Серед питань, які викликали жваву дискусію, – сталий розвиток, дослідження його впливу на суспільство, як університети стають інноваторами (професорка Агнєшка Козловська, д-р Костянтин Мазур); імплементація цілей сталого розвитку в університетську систему на прикладі Університету імені Адама Міцкевича в Познані (лекторки Анна Шмідт Фідлер і Катажина Вала). Фундаментальні лекції, помережані різноманітними воркшопами й авторським баченням, потужно стимулюють професійні навички, особистісний та професійний розвиток.

Учасники мали можливість відвідати Університет Адама Міцкевича та визначні місця міста Познань. За результатами міжнародного стажування всі учасники отримали сертифікати про участь. Учасники висловлюють подяку організаторам проєкту за цікавий досвід та незабутні враження.

Щира подяка проректору із міжнародної діяльності п. проф. Рафалу Вітковському, проф. Рафалу Димчику, др. Костянтину Мазуру за високий рівень організації школи.

Глибоко вдячна ректору, проф. Юрію ЛЯННОМУ, першому проректору, проф. Любові ПШЕНИЧНІЙ, проректору з науково-педагогічної (накової) роботи, проф. Ользі КУДРІНІЙ за підтримку, можливість узяти участь у міжнародній академічній мобільності.

Меню