Новини факультету

СумДПУ долучився до роботи міжнародного семінару TAM «Developing and Implementing Joint Master’s Degree Programmes: Current Challenges and Prospectives»

Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макренка активно розвиває міжнародну співпрацю, інтернаціоналізацію та мобільність, розширює можливості освітніх програм.

25-26 квітня 2024 р. за доручення ректорату представник університету завідувач кафедри англійської філології та лінгводидактики, к.пед.н., доцент Подосиннікова Г.І. долучилася до роботи міжнародного семінару TAM «Developing and Implementing Joint Master’s Degree Programmes: Current Challenges and Prospectives», який проходив у Єреванському державному університеті (Вірменія) у гібридному форматі. Семінар організований Національним Еразмус+ офісом у Вірменії у співпраці з Крістіне Геворкян, експертом з питань реформування вищої освіти (HERE), координатором магістерських програм Центру європейських студій YSU, та Національним Еразмус+ офісом в Україні в рамках технічної допомоги Еразмус+ місії. Захід зібрав більше ніж 100 учасників, які представляли біля 30 університетів Вірменії та України.

У процесі інтенсивної роботи протягом дводенного семінару учасники дізналися про етапи проєктування спільних магістерських програм, їх формати та переваги, очікувані виклики та шляхи їх вирішення, впровадження цих програм та механізми управління, підготовка документації, забезпечення якості та акредитація, моделі та джерела фінансування, провідні європейські підходи до розробки та реалізації спільних магістерських програм.

Крістіне Геворкян та інші спікери представили інформаційні доповіді, які розкривали ключові терміни та етапи роботи з проблеми розробки та впровадження спільних міжнародних освітніх магістерських програм. Також було презентовано кейси розроблених і реалізованих програм, доповідачі поділилися цінним досвідом упровадження та удосконалення таких програм, визначили позитивний досвід виклики, проблеми, отримані результати.

Учасники мали можливість обговорити отримані знання, поділитися власним досвідом та ідеями в ході інтерактивної групової роботи з використанням SWOT-аналізу проблеми (SWOT Analysis: Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) за допомогою платформи Padlet.

Г.І.Подосиннікова взяла активну участь в обговоренні в своїй мікрогрупі переваг, потреб і проблем імплементації спільних програм, які постають перед розробниками програм та іншими стейкхолдерами, а потім представила результати обговорення всім учасникам семінару.

Сесія питань та відповідей, проведеної з експертами представників агенцій якості освіти України та Вірменії, дала можливість освітянам отримати багато важливої інформації, поставити практичні запитання, отримати конкретні рекомендації та корисні поради.

На завершення семінару учасники розглянули спектр питань забезпечення фінансового та ресурсного менеджменту проєктів спільних програм, отримання стипендій, матеріальну підтримку студентів.

Дякуємо організаторам і учасникам за насичену та змістовну програму, отримані знання та цінний досвід, відкритість до співпраці, дружню атмосферу та мотивацію до розвитку та удосконалення!

Меню