Новини факультету

Академічна мобільність на факультеті іноземної та слов’янської філології

У лютому 2023 року стартувала програма академічної мобільності студентів Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка у Люцернському педагогічному університеті, Швейцарія.

Відповідно до укладеного міжуніверситетського договору (координатор – декан факультету іноземної та слов’янської філології Коваленко Андрій Миколайович, доцент кафедри англійської філології та лінгводидактики), протягом весняного семестру 2022-2023 навчального року студентки факультету іноземної та слов'янської філології Мяус Альона і Колесова Дар’я, які навчаються за освітньо-професійною програмою 014 Середня освіта (Англійська та німецька мови) за освітнім рівнем Бакалавр, а також Посна Альона і Дворянова Аліна, які навчаються за освітньо-професійною програмою 014 Середня освіта (Англійська мова і література) за освітнім рівнем Магістр, мають змогу ознайомитися із системою освіти Швейцарії, поглибити свої професійні педагогічні та мовні знання, а також застосувати їх на практиці в одній із Швейцарських шкіл.

Під час перебування у місті Люцерн студентки вже познайомились із координаторами міжнародного відділу університету, дізналися про особливості вищої освіти Швейцарії та безпосередньо про університет, у якому планують навчатися. Педагогічний університет Люцерну є провідним центром підготовки вчителів у Центральній Швейцарії. В університеті готують учителів для початкової школи, гімназій, професійної освіти та освіти дорослих, а також вчителів спеціальної освіти.

Для успішної інтеграції в новій країні приймаюча сторона, а саме організація ESN Lucern, пропонує міжнародним студентам різні види активностей. Так, уже відбувся квест «88 випробувань» - перша подія, яка допомогла дівчатам не лише пізнати Люцерн, а також познайомитися зі студентами з інших країн, які приїхали за програмою обміну. Досліджувати місто Люцерн, виконуючи цікаві лінгвокраїнознавчі завдання у групах, виявилося не лише надзвичайно захоплюючою справою, але й дуже пізнавальною та корисною.

Меню