Новини факультету

Чергове засідання-тренінг «English Teacher’s Movie Club»

28-го жовтня на кафедрі англійської філології та лінгводидактики факультету іноземної та слов’янської філології відбулося чергове засідання-тренінг «English Teacher’s Movie Club», яке Студентська наукова лабораторія методики навчання іноземних мов і культур, підрозділ Міжуніверситетської науково-дослідної лабораторії сучасних технологій навчання іноземних мов і культур (керівник – к.пед.н., доцент Г.І.Подосиннікова), провела для всіх студентів факультету.

Заняття-тренінг «English Teacher’s Movie Club» – це перегляд та обговорення автентичних англомовних відеофільмів із методичним коментарем навчального процесу, які спрямовані на вдосконалення професійно-методичної та іншомовної комунікативної компетентності майбутніх вчителів англійської мови. Цього разу напередодні Хелловіну, одного із найпопулярніших свят англомовних країн і Європи, як дарунок від Лабораторії студентам факультету Рабош Анастасія (341.2) запропонувала до перегляду американський 3D анімаційний комедійний фільм жахів режисерів Конрада Вернона та Грега Тірнана, заснований на однойменному коміксі Чарльза Адамса. Анастасія підготувала для відвідувачів тренінгу ретельно розроблені численні завдання, яскраву мультимедійну презентацію, використання інтерактивної дошки “Jamboard”. Тренінг допоміг студентам розширити кругозір, розвинути критичне мислення, комплексно удосконалити англомовну лексичну, фонетичну, аудитивну, лінгвосоціокультурну компетентності, почути різні акценти та стилі вимови, котрі присутні в оригінальному звучанні фільму – та просто відпочити та посміятися разом з молоддю англомовного світу напередодні веселого свята “Halloween”.

Важливо, що заняття-тренінг дозволило майбутнім учителям іноземних мов побачити, як втілюються на практиці технології формування та удосконалення компетентності в аудіюванні, лексичної та лінгвосоціокультурної компетентностей, як використовують іноваційні засоби навчання іноземних мов.

Наприкінці заняття студенти обмінялися думками щодо методичного аспекту тренінгу та власне фільму, особистостей і поведінки його героїв, конфліктів і ситуацій сюжету та свята “Halloween” як явища англомовної культури у цілому.

Наведемо деякі відгуки учасників заняття:

  • «Дуже сподобався кіноклуб. Завдання були розроблені відповідно до всіх методичних рекомендацій. Перед Хелловіном саме те, що треба, для гарного настрою та осінньої атмосфери. Дякую!». (Посна Альона, член лабораторії, група 341.2)
  • «Кіноклуб був неймовірно цікавий. Завдяки коректно підібраним завданням  у нас не виникало труднощів при їх виконанні. Дякую за корисний і мотивуючий захід!». (Коржан Ганна, студентка, група 341.2)
  • «Кіноклуб був захоплюючим і корисним. Мультфільм був веселим та супроводжувався цікавими завданнями та засобами. В цілому, мені дуже сподобався кіноклуб. Дякую Анастасії, лабораторії, кафедрі за цей захід!». (Прядка Артем, член лабораторії, група 341.2)
  • «Мені дуже сподобалося. Це було цікаво та весело. Організатори молодці!». (Кравчук Тетяна., студентка, група 341.2)
  • «Дуже цікаво та весело було проводити цей кіноклуб, адже історія коміксів, за якою знятий фільм завжди мала багато прихильників. Інтерактивна форма проведення та цікаві засоби навчання допомогла учасникам не тільки розширити знання з теми «Appearance and Character», але відпочити та чудово провести час. Особисто я була повністю задоволена тим досвідом і емоціями, що отримала під час підготовки та проведення тренінгу, і з радістю провела б подібний не один раз. Дякую лабораторії та усім учасникам за такі чудові відгуки, активну участь та гарний настрій». (Рабош Анастасія, організатор кіноклубу, член лабораторії, група 341.2)
  • «Пишаюся тим, що студенти, члени нашої лабораторії, повністю усвідомлено створюють такі методично коректні, цікаві, мотивуючи заняття, активно використовують новітні технології. Підготовка тренінгу «English Teacher’s Movie Club» - складне завдання, і Анастасія блискуче з ним впоралася, продемонструвала дійсно високий рівень підготовки до майбутньої професійної діяльності! Радію, що учасники тренінгу мали нагоду не лише удосконалити свою професійну методичну та комунікативну компетентності, а відпочити, налаштуватися на святковий лад. Дякую Насті, усім членам лабораторії, усім присутнім і бажаю гарного настрою!» (Подосиннікова Ганна, керівник лабораторії)

Меню