Новини факультету

DLL-Баркемп 2023 «З практики для практики»

24 листопада 2023 року майбутні вчителі німецької мови, студенти 321 групи, взяли участь у DLL-БАРКЕМПІ 2023 «З ПРАКТИКИ ДЛЯ ПРАКТИКИ».

Віртуальний баркемп для університетів-партнерів мережі DLL був організований Goethe-Institut в Україні у співпраці з Єнським університетом ім. Фрідріха Шиллера (Friedrich-Schiller-Universität Jena).

Учасників привітали організатори конференції від Goethe-Institut в Україні – д-р. Катерини Бук та Тетяна Павлова, представник Єнського університету ім. Фрідріха Шиллера д-р Бернд Хембольд , а також Йан Шпренгер від Goethe-Institut Zentrale. Учасники DLL-БАРКЕМП прослухали доповідь проф. д-ра Анни Рідель, професора з цифрового бізнесу, та проф. д-ра Хендріка Сенда, професора із загального бізнес-адміністрування з акцентом на маркетинг і дослідження ринку (Берлінський університет техніки та економіки), на тему «Традиційні виклики та цифрові інновації в контексті штучного інтелекту та навчання».

Студенти мали можливість долучитися до роботи восьми секцій, на яких доповідачі з України, Федеративної Республіки Німеччина, Республіки Камерун, Республіки Індія, Королівства Таїланд, Боснії та Герцеговини, а також Грецької Республіки ділилися своїм досвідом використання новітніх методів та технологій викладання німецької мови.

Студенти Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка були вражені доповідями студентів вишів України! Захоплення молодими доповідачами також висловили зарубіжні гості. 

Завдяки атмосфері співпраці, яку вдалося забезпечити організаторам, учасники отримали чудову можливість повчитися один від одного, змогли обмінятися позитивним досвідом, отримали імпульси для вивчення німецької мови та її викладання.  

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка щиро дякує організаторам DLL-БАРКЕМП 2023 пані Світлані Балашовій, пані Тетяні Павловій, команді Goethe–Institut в Україні, та Єнському університету ім. Фрідріха Шиллера, а також модераторам за нагоду фахової комунікації у міжнародному форматі!

Програма

Меню