Новини факультету

Дні науки 2022

20 травня 2022 р. відбулась щорічна Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Мова, освіта, наука в контексті міжкультурної комунікації», організатором якої є кафедра англійської філології та методики навчання англійської мови Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, що об’єднала більше ніж 120 молодих науковців – представників ЗВО з різних куточків України.

У цьому році кафедра англійської філології та лінгводидактики Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка стала співорганізатором цього заходу. Із вітальним мотиваційним словом до учасників звернулася завідувач кафедри англійської філології та лінгводидактики Вікторія Козлова. На пленарному засідання викладач кафедри Молгамова Л.О. представила доповідь на тему: «Лексико-семантичне поле death: лінгвосинергетичний аспект». Здобувачі факультету іноземної та слов’янської філології за підтримки своїх наукових керівників (доц. Алексенко С.Ф., Багацької О.В., Буренко Т.М., Коваленка А.М., Козлової В.В., Подосиннікової Г.І.) мали змогу продемонструвати дослідницькі досягнення і напрацювання в межах таких секційних засідань: Дискурс в міжкультурній комунікації: вербальні й невербальні засоби спілкування. Лінгвокультурологія та когнітивістика. Теоретичні і прикладні аспекти навчання іноземних мов в умовах полікультурної освіти. Актуальні проблеми лінгвістики в синхронії та діахронії: стилістика, лексична семантика, фразеологія і граматика.

Сподіваємося що досвід отриманий на конференції збагатить знання та розширить науковий кругозір молодих науковців, а плідні та конструктивні дискусії збагатять цікавими ідеями для майбутніх напрацювань.

Висловлюємо щиру подяку доктору педагогічних наук, проф., зав. каф. англійської філології та методики навчання англійської мови Задорожній І.П., кан. пед. наук. Потюк І.Є та всім координаторам заходу за чудову організацію конференції, змістовність пленарного засідання, створення майданчика для представлення наукових здобутків в атмосфері доброзичливості та взаємоповаги. Сподіваємося на подальше партнерство й плідну співпрацю!

Меню