Новини факультету

Енергетика Шевченкового слова в об'єктиві виховної концепції випускниці філологічного Наталії Соларьової

Енергетика кожного рядка поезії Тараса Шевченка животворна.

Письменник не був педагогом, однак саме він навчав і навчає цілі покоління українців цінувати свою мову й свою державу. Мова та педагог - це дві невід’ємні складові освіти, які взаємодіють між собою, створюючи особливу атмосферу навчання та розвитку. Мова, як засіб спілкування та вираження думок, має величезний вплив на формування особистості кожної людини. Педагог, у свою чергу, відіграє ключову роль у вивченні мови, оскільки від нього залежить якість та результативність навчання.

Покликання вчителя-словесника є важливою та відповідальною місією, яка вимагає низку якостей і вмінь. Відкривати дивовижний світ мови, літератури, творчості в інших - це велика честь і водночас велика відповідальність перед майбутніми поколіннями.

Про енергетику творів Тараса Шевченка студенти-філологи групи 232 спільно з проф. Семеног О.М. мали можливість поспілкуватися із Наталією СОЛАРЬОВОЮ. Випускниця спеціальності української філології у 2014 році, вчителька української мови і літератури, культури добросусідства КУ Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №27, м. Суми, сертифікований учитель, освітній тренер розповіла про свою виховну концепцію за творами Т.Шевченка. Розповіла і про сертифікацію педагогічних працівників, поділися власним досвідом.

Знання, досвід і ентузіазм Н. Соларьової вразили студентів і стимулювали подальший розвиток.

Меню