Новини факультету

Гостьова лекція візит-професорки кафедри філології, літератури та лінгвістики Пізанського університету (Італія)

У межах Європейського дня мов Кафедра української мови і літератури СумДПУ імені А.С.Макаренка провела візит-зустріч «Соціолінгвістична ситуація: українсько-європейський контекст»

Узяли участь студенти 241 групи спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література), учасники гуртка «Академічна культура дослідника», доцент Герман В.В. та запрошена лекторка Біличенко Ольга Леонідівна, професор, доктор наук із соціальних комунікацій, запрошена професорка кафедри філології, літератури та лінгвістики Пізанського університету (Італія). Модерувала заняття проф. Семеног О.М.

Відеозапис зустрічі:

https://www.youtube.com

Серед питань, які розглядали учасники заходу: сучасна соціолінгвістична ситуація, соціокультурний та освітній європейський простір, узаємодія країн з різною історією, традиціями, мовою, релігією, культурним соціумом, важливість міжкультурного спілкування.

О.Біличенко зазначила: Пізанський університет (італ. Università di Pisa) — навчальний заклад у Тоскані (Італія), один з найстаріших університетів Європи. https://www.youtube.com

Понад 5 тисяч студентів університету (Італія) опановують класичну та італійську, романську та порівняльну філологію, лінгвістику, герменевтику.

Освіта та виховання, що сформувалися в демократичному європейському суспільстві та втілилися в діяльності Пізанського університету, формують систему цінностей, яка допомагає успішно комунікувати в соціолінгвістичному просторі.

Щиро вдячні О. Біличенко за розгляд важливих питань міжкультурного спілкування, нагоду замислитися над цінностями філологічної професії.

#Сумський_державний_педагогічний_університет #Кафедра_української_мови_і_літератури

#Освітнє_партнерство_стейкхолдери

Меню