Новини факультету

Гостьові лекції в Горлівському інституті іноземних мов ДВНЗ ДДПУ

У першій декаді березня в межах програми академічної мобільності викладачів, угоди про співпрацю відбувся цикл гостьових лекцій професора Семеног О.М. для здобувачів освітньо-професійної програми Середня освіта (Українська мова та література). Психологія, магістерський рівень Горлівського інституту іноземних мов ДВНЗ ДДПУ.

Матеріал лекцій поглибив знання здобувачів із методики навчання української мови в контексті пріоритетних завдань НУШ, вимог Державного стандарту базової середньої освіти, Професійного стандарту вчителя закладу загальної середньої освіти. Говорили про формування ключових та предметної компетентностей учнів у процесі опанування української мови, розглядали новітні підходи до шкільної мовної освіти, технологію розробки програм і підручників, особливості укладання конспектів уроків української мови тощо.

Кожна зустріч завершувалася жвавою дискусією й рефлексією викладачів і студентів.

Пропонуємо думки студентів:

Мария Галка

Цікаві і змістовні лекції. Усе почуте стане в нагоді в подальшому навчанні та в підготовці до проходження педагогічної практики. Олена Миколаївна неодноразово наголошувала на важливості дотримання правил академічної доброчесності в роботі з документами, під час укладання конспектів уроків.

Ольга Tкаченко

Я почула й побачила в презентаціях багато актуального й дуже потрібного для мене матеріалу. Під час лекцій панувала демократична й дружня атмосфера, що дозволяло творчо та плідно співпрацювати разом, уважно слухати, робити скриншоти, занотовувати.

Ірина Кот

Завдяки цікавому й доступному викладу матеріалу, вдалося закріпити вже набуті знання й дізнатися багато корисного. Тепла атмосфера, у якій відбувалися заняття, дала можливість поставити запитання, висловити свою думку й почути інших. Із нетерпінням будемо чекати наступних зустрічей!

Академічна спільнота ГІІМ висловлює щиру вдячність професорці Олені Семеног за актуальні, змістовні, емоційні лекції, які викликали значний інтерес і мотивували слухачів до подальшого професійного саморозвитку і самовдосконалення.

Ольга Муратова, кандидат історичних наук, доцент, завідувач секції теорії літератури та історії української літератури кафедри української філології  Горлівського інституту іноземних мов ДВНЗ ДДПУ.

Меню