Новини факультету

ІІ етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Українська – мова найстійкіших і найсміливіших людей на Землі, символ незламности та віри. Мова – це наш кордон, наш форпост, наш фронт, який ми міцно тримаємо.

26 грудня 2022 року в Сумському державному педагогічному університеті імені А.С. Макаренка відбувся ІІ етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

серед студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти.

Захід розпочався з хвилини мовчання у пам’ять про тих, хто поклав своє життя, захищаючи волю і незалежність Українського народу.

Мотивуюче слово:

- від Анни СКОКУСИНЕЦЬ, переможниці конкурсу «Молодіжна еліта» у номінації «Волонтерська діяльність», заступника голови громадської організації «Світоч», студентського директора Навчально-наукового інституту історії, права та міжнародних відносин;

- Вікторії ГОРОВОЇ, начальника відділу професійної, фахової передвищої, вищої освіти та наукової роботи Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації;

- Любові ПШЕНИЧНОЇ, першого проректора СумДПУ імені А.С.Макаренка;

- Олени СЕМЕНОГ, завідувача кафедри української мови і літератури СумДПУ імені А.С.Макаренка, голови журі конкурсу.

Модерувала захід Вікторія ГЕРМАН, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови і літератури СумДПУ імені А.С.Макаренка.

Перебіг конкурсу забезпечували Ірина КАМЕНСЬКА, головний спеціаліст відділу професійної, фахової передвищої, вищої освіти та наукової роботи (Департамент освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації), доценти кафедри української мови і літератури СумДПУ імені А.С.Макаренка Ольга РУДЬ, Олена КУМЕДА, магістри Аліна ЗЛЕНКО та Юлія ПРИХІДЬКО.

Глибоко вдячні усім колегам ‒ викладачам, які приїхали разом зі студентами і підтримали наш конкурс.

Петро Яцик – канадський підприємець українського походження, відомий меценат Інституту українських студій Гарвардського університету (США), «Енциклопедії українознавства», Центру досліджень історії України при Альбертському університеті (Канада), Українського лекторію в Школі славістики та східноєвропейських студій при Лондонському університеті, засновник Міжнародного конкурсу знавців української мови, а також спеціального українського відділу при Колумбійському університеті (США).

Меню