Новини факультету

ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт членів Сумського територіального відділення МАН України, секція англійська (французька) мова та література

21 лютого 2024 року в дистанційному форматі успішно пройшов ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт членів Сумського територіального відділення Малої академії наук України, секція англійська (французька) мова та література, що об’єднав учнів 8-11 класів ЗЗСО нашої області.

На конкурсі постерних захистів були представлені проєкти проблемно-пошукового характеру, які відображали результати оригінальних самостійних лінгвістичних розвідок, зокрема Лінгвістичні засоби вербалізації образу України в медіадискурсі сучасних британських інтернет-видань, Засоби формування дискурсу комунікативної підтримки України у російсько-українській війні на матеріалі промов Джозефа Байдена, Використання ідіоматичного фонду англійської мови в сучасних шкільних підручниках, Семіотичний простір сучасного англомовного рекламного дискурсу, Фразеологізми та сталі вирази у романі Донни Тартт "Таємна історія", Функціональні та прагматичні особливості ідіом в англомовному політичному дискурсі, Мілітаризація суспільства як чинник впливу на лексичний склад французької мови та ін.

Під час наукової конференції конкурсанти продемонстрували навички публічних виступів і самопрезентації, а також отримали фахові поради від членів журі, що працювало у складі к. пед. н., завідувачки кафедри англійської філології та лінгводидактики Подосиннікової Г.І., к. філол. н., доц. Багацької О.В. та к. філол. н., ст. викл. Божко І.С.

Вітаємо молодих науковців та їх керівників із високими результатами спільної наукової праці та бажаємо натхнення в реалізації подальших задумів!

Меню