Новини факультету

Інтермедіальний проєкт про літературу й мистецтво до Дня української писемності та мови

Студенти 3 і 4 курсів спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література) під керівництвом проф. Лариси Горболіс взяли участь у творчому проєкті «Під зоряним дахом ночі: майстерня Миколи Жулінського».

На заході йшлося про творчість Миколи Жулінського – художника, автора збірки творів «Під зоряним дахом ночі», цьогорічного ювіляра, творче кредо якого закладено в таких словах: «І на полотні, і в прозі пишу про те, про що не можу не писати».

Студенти коротко презентували біографію Миколи Жулінського, проаналізували його «Сонячну повість», підкресливши кольористичність та прикметниковість описів, запропонували відеочитання поезії «Депресія», закцентували на художніх особливостях твору «Альфа і омега», висвітлили специфіку змістового наповнення картин художника різних років, серед яких «Тарас Шевченко. Думи мої», «Нічні птахи», їх філософську зорієнтованість. У міжмистецькому ключі було проінтерпретовано літературний твір «Молитва» та картину «Твердь небесна і твердь земна».

Організатори й учасники творчого проєкту зауважили на актуальності й смисловій глибині прози і живописних полотен Миколи Жулінського.

Меню