Новини факультету

Кафедра англійської філології та лінгводидактики на І Всеукраїнському конкурсі креативних проєктів учнівської молоді

28 березня 2024 року з нагоди святкування 100-річчя від дня заснування Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка відбулася захоплююча подія, спрямована на розкриття та підсилення науково-дослідницького потенціалу молоді – Всеукраїнський конкурс креативних проєктів, у якому взяли участь творчі молоді таланти із Сумської, Київської, Полтавської, Чернігівської, Хмельницької, Запорізької, Ужгородської областей.

Нашу кафедру на цьому святі наукової креативності представила кандидат філологічних наук, доцент Багацька Олена Вікторівна, яка опікувалася філологічною секцією конкурсу (українська мова і література, англійська мова та зарубіжна література). Вона представила наш факультет та кафедру в аспекті підготовки висококласних учителів іноземних мов за кращими європейськими зразками та стандартами, поінформувала про інноваційні авторські курси, а також інтерактивні методи навчання, співпрацю з носіями іноземних мов та міжнародними організаціями. Презентація спеціальностей супроводжувалася інтерактивними завданнями, які налаштували учасників на плідну роботу.

Визначаючи унікальність та різномаїття представлених наукових розвідок, варто зазначити їхню різноаспектність у підходах до вивчення сучасного англомовного та україномовного дискурсу, включаючи його лінгвопрагматичні особливості, ідіоматичність, функціональний потенціал фемінітивів, а також художню творчість зарубіжних та українських літераторів. Дослідницький доробок учасників конкурсу відзначається не лише глибоким аналізом та інтерпретацією мовного матеріалу, але й умінням використовувати набуті знання для створення новаторських підходів та ідей.

Ключовим фактором успіху проведеного заходу стала завзятість та вмотивованість молодих дослідників, їхнє прагнення до поглибленого вивчення та аналізу мовно-літературних явищ. Кожен учасник виявив неабияку здатність до систематизації знань, творчого мислення та наукової аргументації.

Наукова синергія молодих і досвічених дослідників сприяла створенню особливої дружньої атмосфери співпраці, яка втілилася у конструктивну дискусію із значним трансформаційним потенціалом для стимулювання подальших наукових пошуків.

Висловлюємо сердечну подяку всім організаторам та учасникам заходу і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Меню