Новини факультету

Конференція «Шляхами легенд» на ФІСФ

На факультеті іноземної та слов’янської філології відбулася щорічна студентська науково-практична конференція за результатами фольклорної практики «Шляхами легенд».

Звітувалися студенти 2 курсу. На 1 курсі вони разом із керівником практики Кириленко Надією Іванівною відвідали  Чернігівщину, зокрема Ганнину Пустинь та Сосницю, де мали можливість ознайомитися  з народними топонімічними та топографічними легендами, переказами  про П. Куліша та О. Довженка. А також студенти збирали фольклорні матеріали за місцем проживання.

На конференції були представлені зразки родинно-побутової поезії, соціально-побутові, ліричні пісні, оповідальна творчість українців.

Унікальні матеріали зібрали студенти у таких населених пунктах: с. Луциківка, с. Товста, с. Гуринівка (Білопільський район), с. Василівка, с. Степанівка, с. Миколаївка, с. Кровне, с. Велика Чернечина (Сумський район)  та у селах Конотопського, Кролевецького, Охтирського, Великописарівського районів.

Майбутні філологи цікаво і креативно представили свої відео- та аудіопроєкти, ділилися враженням від практики. На конференції звучали фрагменти пісень "Рости моя Лілія", "Оженився мій миленький", "Ой у полі береза стояла", "Ой не плавай, лебедонько", "Ой сватай, синочку, багачку" та інші зразки народної творчості у виконанні носіїв фольклору Сумської області. Студенти переконали, що матеріали,  зібрані ними, є вагомим вкладом у скарбницю народної творчості, і горді тим, що саме цей вид роботи заснований на принципах академічної доброчесності.

Фольклорна практика допомогла  студентам зрозуміти, які жанри фольклору є продуктивними, а які – репродуктивними, дізнатися багато цінної, корисної інформації, яка знадобиться в професійній діяльності.

Меню