Новини факультету

Крокуємо стежкою інтеграції інфомедійної грамотності в навчання майбутніх учителів та населення

17 грудня 2020 року кафедра української мови і літератури (Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка і ГО «Центр розвитку філології» Горлівського інституту іноземних мов ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет») розпочали виконання грантового проєкту "МЕДІА&ВЧИТЕЛЬський кампус".

Мета: формувати інфомедійну грамотність майбутніх учителів-тьюторів, зокрема в умовах запровадження змішаного навчання, на засадах академічної доброчесності та міжрегіональної партнерської взаємодії філологічних кафедр педагогічних університетів України, закладів, які здійснюють підготовку майбутніх журналістів, та закладів загальної середньої освіти; сприяти функціонуванню і популяризації вживання української мови в засобах медіа у м. Суми Сумської області, м. Бахмут Донецької області.

Проєкту передувала тривала попередня робота: консультації, дискусії, аналіз стану проблеми, заняття, вебінари і грант, який отримала для кафедри української мови і літератури у 2019 році Марина Ячменик.

Проєкт є складником міжнародного проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси.

Меню