Новини факультету

Круглий стіл «Фундатор «Педагогіки добра» і добротворення в педагогіці: до 85-річчя з дня народження Івана Зязюна»

Кафедра української мови і літератури СумДПУ імені А.С.Макаренка взяла участь у круглому столі «Фундатор «Педагогіки добра» і добротворення в педагогіці: до 85-річчя з дня народження Івана Зязюна».

Понад 80 учасників доєднались до заходу.

Модераторами заходу були доктори педагогічних наук, професори Хомич Л.О., Лавріненко О.А., Мозговий В.Л..

До присутніх зі словом привітання звернувся академік Кремень Василь Григорович – президент НАПН України.

Круглий стіл відбувся в родинній атмосфері, атмосфері любові і щирості, яку несуть учні, колеги і друзі І.А. Зязюна через своє життя і свою професійну діяльність.

Виступили:

  • академік Ничкало Неля Григорівна – академік-секретар відділення професійної освіти і освіти дорослих НАПН України;
  • академік НАПН України Філіпчук Георгій Георгійович;
  • доктор хабілітований, професор Державного закладу вищої освіти імені Стефана Баторія у Скерневіцах (Польща) Тереса Яніцька-Панек,
  • численні учасники заходу .

Спогадами про роки співпраці, дружби, наукового зростання поділились і ми, згадавши неповторні миті спілкування, творчої співпраці з неперевершеною особистістю, істинним Майстром педагогічної і людської взаємодії.

Кафедра української мови і літератури шість років поспіль проводить

Усеукраїнську науково-практичну конференцію «Інновації в освіті і педагогічна майстерність учителя-словесника»..

Мета конференції – обговорення актуальних проблем педагогічної майстерності фахівця в умовах війни та повоєнного час; «педагогіка миру» й «педагогіка зраненого серця»; концепція педагогіки добра Івана Андрійовича Зязюна; обмін педагогічним досвідом щодо викликів, проблем і перспектив розвитку освіти; актуальних питань проведення занять в умовах змішаного і дистанційного навчання; формування ключових компетентностей мовної особистості учня/студента; медіакультури та інфомедійної грамотності учителя/викладача/учня, надання широкій академічній громаді інформації про хід виконання проєктів кафедри української мови і літератури; презентація і популяризація результатів наукових розвідок аспірантів, докторантів, науково-педагогічних працівників; учителів.

Меню