Новини факультету

Круглий стіл «Моніторинг та удосконалення освітніх програм» – зустріч зі стейкголдерами

2 листопада 2021 р. у режимі zoom-конференції відбувся круглий стіл «Моніторинг та удосконалення освітніх програм».

Захід був організований та модерувався кафедрою англійської філології та лінгводидактики Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка за участі представників кафедри практики англійської мови, кафедри теорії та практики романо-германських мов, студентів факультету іноземної та слов’янської філології, стейкголдерів-вчителів різних закладів загальної середньої освіти м. Суми та області.

Метою круглого столу було обговорення проблем вищої профільної освіти на сучасному етапі, зокрема тих аспектів, що пов’язані з удосконаленням освітньо-професійних програм, за якими відбувається підготовка здобувачів на факультеті. У фокусі зустрічі були ОПП Середня освіта (Англійська та німецька мови) (гарант – к.пед.наук, доц. Подосиннікова Г.І.) та ОПП Середня освіта (Англійська та французька мови) (гарант – к.пед.наук, ст.викл. Дука М.В.) освітнього рівня «Бакалавр» 014 Середня освіта (Мова і література (англійська)) спеціалізації 014.021 Англійська мова і література та ОПП Середня освіта (Англійська мова і література) (гарант – к.філол.наук, доц. Багацька О.В.) освітнього рівна «Магістр» спеціалізації 014.021 Англійська мова і література.

Стейкголдери, що були присутні на зустрічі цікавились насиченістю програм освітніми компонентами, які викладаються англійською мовою, піднімали питання застосування інноваційних технологій підготовки студентів до навчально-педагогічної діяльності. Особливу увагу під час круглого столу було приділено проблемі професійної мотивації студентів до педагогічної діяльності.

Після кожного виступу учасники круглого столу обмінювалися досвідом, коментували способи вирішення проблем, що існують у сучасній профільній освіті, надавали власні поради та рекомендації.

За результатами круглого столу «Моніторинг та удосконалення освітніх програм» гаранти та розробники ОПП окреслили пріоритетні напрямки оновлення представлених на обговорення ОПП.

Меню