Новини факультету

Круглий стіл з обміну досвідом навчання української мови: Суми-Гданськ-Варшава

З нагоди святкових заходів до 150-річчя Лесі Українки кафедра української мови і літератури з викладачами української мови у Польщі та Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України обговорюємо питання формування культуромовної особистості, пошанування українських традицій, освітньо-виховних проєктів для дітей та молоді, формування гнучких навичок.

Цікаво дізнатись і  про міжшкільні пункти навчання української мови у Варшаві та Гданську (навчання триває у суботу і в неділю), особливості навчання української мови як іноземної  дітей старших і молодших класів.

Обговорюємо нові спільні проєкти.

https://www.facebook.com/100010446093840/videos/1347615185596672

У засіданні круглого столу беруть участь:

Оксана Дубовик ( Вчителька української мови в Міжшкільному пункті навчання української мови та культури при школі 57 в Ґданську. Мовна асистентка); Тетяна Оуергі (керівник Міжшкільного пункту навчання української мови у Варшаві, що діє при SP 221 та XII LO, PhD student Інституту Соціології Варшавського університету, вчитель української мови та польської як іноземної, коуч, соціотерапевт, керівник підготовчого відділу для учнів-іноземців, координатор освітньо-виховних проєктів для дітей та молоді з обмеженими можливостями), а також студенти, магістранти спеціальності Середня освіта. Українська мова і література, викладачі кафедри української мови і літератури СумДПУ імені А. С. Макаренка, Вовк Мирослава, завідувач відділу змісту і технологій педагогічної освіти Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України; Фаст Ольга, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Комунального закладу вищої освіти "Луцький педагогічний коледж" Волинської обласної ради, Цюняк Оксана, д.пед.н. (ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника»).

Меню