Новини факультету

Майстер-клас «Mind Mapping In Language Education»

04 листопада 2021 року на кафедрі англійської філології та лінгводидактики факультету іноземної та слов’янської філології пройшов майстер-клас «Mind Mapping In Language Education», який був організований студентами-практикантами 6 курсу навчання Панченко Юлією та Приходько Маргаритою, а також Студентською науковою лабораторією методики навчання іноземних мов і культур (керівник – к. пед. н., доц. Подосиннікова Г.І.).

Метою майстер-класу стало знайомство майбутніх учителів англійської мови у межах неформальної освіти з актуальною технологією навчання Mind Mapping та практикою її створення та використання в умовах дистанційного навчання, а також стимулювання студентів до вдосконалення своїх професійних умінь та навичок, розширення методичних горизонтів.

Майстер-клас відбувся в режимі онлайн із використанням платформи Zoom, до нього завітали студенти бакалаврата та магістратури очної та заочної форм навчання (викладачі Г.І.Подосиннікова, Ю.В.Коробова). Завдяки зусиллям усіх учасників захід був організований та проведений на високому рівні.

Магістранти якісно підготувалися та практично продемонстрували, як можна використовувати технологію Mind Mapping у навчальному процесі, ураховуючи вікові особливості учнів та їх рівень сформованості англомовної комунікативної компетентності. Результати своєї праці Панченко Юлія та Приходько Маргарита презентували у вигляді презентації-візуалізації, у якій в інтерактивній формі розглянули поняття Mind Mapping, презентували численні фрагменти відеоінтерв’ю з автором цієї технології Т.Бьюзаном для того, щоб пояснити психологічні засади технології, розглянули алгоритм створення інтелект-карти, охарактеризували її потенціал у процесі навчання англійської мови, а також навели приклади вправ з використанням цієї технології та продемонстрували на практиці процес створення Mind Map із використанням сучасних комп’ютерних програм.

Учасники майстер-класу розпитали тренерів про функціональні можливості програм створення інтелект-карт, обмінялися досвідом та враженнями щодо їх створення та використання у курсах методичного напрямку, які вони відвідували у межах освітніх програм кафедри англійської філології та лінгводидактики (Спеціальність 014 Середня освіта. Мова і література (англійська). Спеціалізація 014.021 Англійська мова і література).

Цей майстер-клас був цікавим та корисним для всіх учасників. Студенти мали змогу вдосконалити свої знання та вміння з методики викладання іноземної мови, обмінятися досвідом, дізнатися про нову технологію Mind Mapping, яку можна застосовувати у своїй професійній діяльності, а також обговорили різні актуальні методичні проблеми, з якими вчитель зустрічається у своїй роботі.

Дякуємо організаторам і всім учасникам за плідну співпрацю та мотивуюче професійне спілкування!

Меню