Новини факультету

Меморандум про співпрацю та взаємодію

Підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка (СумДПУ) в особі ректора Юрія ЛЯННОГО та Громадською організацією «Інноваційні обрії України» (ГО) в особі голови ГО Тетяни ШАРОВОЇ.

Хвилюючій події передувала тривала співпраця кафедри української мови і літератури СумДПУ з громадською організацією: У 2019-2023 рр. організовано і проведено проведено спільно – 9 конференцій міжнародного («Культуромовна особистість фахівця у ХХІ столітті»; «Академічна культура дослідника в освітньому просторі: європейський та національний досвід») та усеукраїнського рівнів («Інновації в освіті і педагогічна майстерність учителя-словесника; проф. Т.Шарова є учасницею проєкту «гостьовий лектор» у межах курсу «Основи наукових досліджень», членом редакційної колегії журналу категорії Б «Слобожанський науковий вісник. Серія Філологія» (м. Суми, Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка). Викладачі СумДПУ підвищують кваліфікацію на базі ГО, залучені до реалізації проєктів “Мій Шевченко”, онлайн-школи "Я обираю українську. 10 кроків до перемоги", проф. Семеног О.М. - член реколегії збірника наукових праць «Українські студії в європейському контексті».

Сторони домовилися про співпрацю у таких напрямках: організація, проведення спільних наукових, освітніх, семінарів, конференцій, лекцій та залучення з цією метою кадрового та матеріально-технічного потенціалу ГО та СумДПУ; проведення заходів, спрямованих на підвищення кваліфікації та оволодіння новими компетентностями для співробітників Сторін; запрошення на конференції та інші заходи, що проводяться на базі ГО та СумДПУ, щодо обговорення актуальних питань у сфері освіти та науки; сприяння в організації та проведенні академічної мобільності; організація та проведення спільних міжнародних наукових заходів; участь у спільних наукових проєктах; організація та проведення літніх шкіл, вебінарів, бінарних лекцій тощо.

Меню