Новини факультету

Методичний вебінар з Деббі Райнхарт

13.03.2023 на кафедрі англійської філології та лінгводидактики факультету іноземної та слов’янської філології СумДПУ імені А.С. Макаренка відбувся черговий методичний вебінар, організований у межах проєкту «Virtual English Language Educator», за участі Деббі Райнхарт, тьютерки Британської Ради, авторки навчального контенту, яка має багаторічний досвід викладання англійської мови як іноземної.

Зустріч було присвячено темі можливостей та переваг використання ChatGPT зі штучним інтелектом при викладанні та вивченні іноземних мов. Цей чат є універсальним за своє основною функцією: він може писати і налагоджувати комп'ютерні програми, складати музику, телеп'єси, казки та есе; відповідати на запитання тестів; писати вірші та тексти пісень; грати в ігри. Чат-бот запрограмований таким чином, що окрім бази інформації, яка в нього є, він також навчається разом із користувачами й опрацьовує та запам'ятовує під час спілкування надану користувачем інформацію. ChatGPT був запущений як прототип 30 листопада 2022 року і швидко привернув увагу завдяки своїм детальним і чітким відповідям у багатьох галузях знань. Здобувачі та викладачі стали одними з перших, хто активно почав випробовувати цю диво-програму, цінність якої виявляється у здатності chat GPT структурувати інформацію у відповідях на запитання, які ставить користувач.

Деббі Райнхарт презентувала НПП кафедри англійської філології та лінгводидактики, а також здобувачам ОП спеціальності 014 Середня Освіта. Мова і література (англійська), алгоритм роботи з GPT, надала практичні рекомендації використання чат боту для створення завдань спрямованих на формування та удосконалення іншомовної лексичної й граматичної компетентностей. А також продемонструвала комплекс вправ безпосередньо згенерований штучним інтелектом для роботи з текстами різних жанрів. Учасники вебінару брали участь в обговоренні переваг та перспектив застосування GPT при вирішенні професійних завдань, а також мали нагоду власноруч спробувати можливості боту. І отримали цікавий і корисний досвід від плідної взаємодії.

P.S. Наразі ChatGPT є безкоштовним і будь-хто може використовувати його за цим посиланням: chat.openai.com/chat

Меню