Новини факультету

Міждисциплінарний День мов «Lange Nacht der Wissenschaften»

На факультеті іноземної та слов’янської філології пройшов Міждисциплінарний День мов «Lange Nacht der Wissenschaften», у ході якого майбутні вчителі німецької мови мали можливість відвідати мобільний Планетарій фізико-математичного факультету та виконати завдання, що інтегрують предметний зміст фізики та навчання німецької мови.

День мов було організовано та проведено Н.О. Шевцовою в межах реалізації практично-дослідницького проєкту до курсу DLL16: Sprachbildung in allen Fächern («Мовна освіта на усіх уроках»), у фокусі якого – багатомовність у школах, методика викладання фахових предметів іноземною мовою та розвиток мовної компетенції на предметних уроках.

В ході підготовки до міждисциплінарного Дня мов проводилося опитування студентів ІІ – ІІІ курсу факультету іноземної та слов'янської філології щодо їхньої зацікавленості у нових формах організації позааудиторної роботи. 90 % опитаних зазначили, що вони мають бажання спробувати щось нове, 77 % виявили зацікавленість предметним змістом тем «Небесні тіла. Планети. Зірки. Сузір’я».

Студентки позитивно оцінили усі запропоновані активності, але особливо відмітили креативне завдання «Намалюй своє власне сузір’я». У ході виконання цього завдання вони винайшли сузір'я Січневої сови – Januareule, яке з'являється на зимовому небі під час зимової сесії. За їхньою легендою, Січнева сова є покровителем студентів, надає їм мудрості під час складання іспитів та сприяє отриманню ними гарних оцінок. Після заходу студентки спробували візуалізувати «своє» сузір’я за допомогою штучного інтелекту.

Запрошуємо всіх охочих також спробувати виконати це завдання та поділитися результатом у соціальних мережах: Zeichne dein eigenes Sternbild! Denke dir eine Form aus und verbinde die Sterne so, dass sie ein Bild ergeben. Überlege dir auch eine kurze Geschichte oder Bedeutung für dein Sternbild. Präsentiere dein Sternbild in einem Sozialen Netzwerk mit dem Hashtag #MeinSternbild #FachtagLNDW.

Своїми враженнями від заходу ділиться Таїсія Шаповал: «Сьогодні тема була пов'язана з космосом, ми відвідали планетарій та навіть поговорили про знаки зодіаку. Такі заходи справді мотивують до того, щоб розвивати свої мовні навички щодня». Також висловила свою думку щодо заходу Влада Гомоля: «Після кількох років навчання в зумі було дуже приємно зустрітися офлайн і займатися поруч з живими людьми. Дуже рада, що все-таки змогла прийти та побувала в планетарії й – мабуть вперше в житті – почула німецьку вживу. Сьогоднішній захід був надзвичайно корисним і цікавим, тому рекомендую всім у майбутньому не пропускати схожі події!».

Щиро дякуємо учасникам заходу та чекаємо на нові зустрічі!

Ключові слова: практично-дослідницький проект, міждисциплінарний День мов "Lange Nacht der Wissenschaften", #MeinSternbild, #FachtagLNDW

Меню