Новини факультету

Міжуніверситетька співпраця: до гостьової лекції на кафедрі англійської філології та лінгводидактики завітали представники закладів вищої та фахової передвищої освіти з різних міст України

23.04.2024 на кафедрі англійської філології та лінгводидактики на базі Міжуніверситетської науково-дослідної лабораторії сучасних технологій навчання іноземних мов і культур (кер. к.пед.н., доц. Г.І.Подосиннікова) відбулася інтерактивна лекція к.пед.н., доцента ГЕМБАРУК Алли Степанівни, доцента кафедри англійської мови та методики її навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини з теми "Planning a Good Lesson".

До лекції завітало більше ніж 60 викладачів і студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти України: Сумський державний педагогічний університет ім. А.С.Макаренка (зав. кафедри англійської філології та лінгводидактики, к.пед.н., доцент Ганна Подосиннікова); Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини (д.пед.н., професор, професор кафедри теорії та практики іноземних мов Ірина Білецька, к.філол.н., доцент кафедри англійської мови та методики її навчання Ольга Сушкевич, викладач Аліна Лопушенко); Бердянський державний педагогічний університет (к.філол. наук, доцент, доцент кафедри іноземних мов і методики викладання Школа Ірина; к.філол. наук, доцент, доцент Салюк Богдана, к.філол. н., доцент, доцент Дуброва Оксана); Вінницький державний педагогічний університет; Рівненський державний гуманітарний університет; Коломийський педагогічний фаховий коледж Івано-Франківської обл. (викладач англійської мови та методики навчання, викладач-методист Валентина Кравчук); Університет Григорія Сковороди в Переяславі (к.філол. наук, доцент Ніна Христич); Житомирський державний університет імені Івана Франка (к.пед.н., доцент Тетяна Григор’єва); Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка (в.о. зав.кафедри іноземної філології та освітніх технологій, к.пед.н., доцент Світлана Смоліна).

Високопрофесійно та творчо А.С. Гембарук, учасник масштабного проєкту Британської Ради в Україні (2013-2109) з розроблення інноваційної типової програми методики навчання англійської мови (освітній ступінь бакалавр) «New Generation School Teachers» (див.: https://ngschoolteacher.wixsite.com/ngscht) в інтерактивній формі провела колег і студентів цікавим і непростим маршрутом планування ефективного уроку англійської мови на засадах компетентнісного та комунікативно-діяльнісного підходів.

В атмосфері активного дружнього спілкування було розглянуто сучасні методичні моделі та алгоритми планування уроку, критерії SMART співвідношення цілей і результатів навчання, вибір і формулювання релевантних цілей уроку. Після вивчення та динамічного обговорення теоретичних засад, студенти мали нагоду застосувати отримані знання під час аналізу конкретного плану уроку з метою визначення його цілей та вдосконалення. У процесі роботи в групах учасники заходу змогли визначити, чи доречно були сформульовані запропоновані їм цілі уроку.

Завдяки майстерній організації обговорення, такту та уваги лектора до аудиторії, використанню різноманітних сучасних засобів навчання і численних інтерактивних прийомів, всі учасники заходу отримали цінні знання, стимули для професійного вдосконалення та позитивні емоції: студенти досягли ґрунтовного розуміння того, яким чином і в якій послідовності вони мають планувати урок іноземної мови; викладачі мали змогу поспілкуватися з колегами-науковцями, вивчити цінний досвід і отримати нові ідеї.

Дякуємо шановному лектору, організаторам і всім учасникам за цікавий і корисний захід!

Чекаємо на нові зустрічі та плідну співпрацю на майданчику нашої Лабораторії!

Меню