Новини факультету

Міжуніверситетська робоча зустріч Суми-Люцерн

03 травня 2023 року відбулася робоча зустріч, ініційована адміністрацією факультету іноземної та слов’янської філології (декан факультету Андрій Коваленко) та адміністрацією педагогічного університету м. Люцерн, Швейцарія (голова міжнародного департаменту Брігіт Кюрштайнер) – провідного центру підготовки вчителів початкової школи, гімназій, професійної освіти та освіти дорослих, а також вчителів спеціальної освіти у Центральній Швейцарії.

У заході взяли участь ректор Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, професор Юрій Лянной, ректор педагогічного університету м. Люцерн професор Катрін Краммер, а також завідувач кафедри англійської філології та лінгводидактики, доцент Ганна Подосиннікова, заступник декана Тетяна Буренко.

Мета зустрічі полягала у підведенні підсумків участі у програмі академічної мобільності студентів факультету іноземної та слов’янської філології у педагогічному університеті м. Люцерн протягом весняного семестру 2022-2023 навчального року (Мяус Альона і Колесова Дар’я - освітньо-професійна програма бакалаврів 014 Середня освіта (Англійська та німецька мови), а також Посна Альона і Дворянова Аліна - освітньо-професійна програма магістратури 014 Середня освіта (Англійська мова і література).

Особливим фокусом розмови стало обговорення можливостей пролонгації міжуніверситетського договору щодо академічної мобільності студентів факультету іноземної та слов’янської філології у педагогічному університеті м. Люцерн та перспектив майбутнього міжуніверситетського співробітництва.

Ректор педагогічного університету м. Люцерн, професор Катрін Краммер висловила щире задоволення рівнем мовної та професійної підготовки сумських студентів. Голова міжнародного департаменту Брігіт Кюрштайнер зазначила, що досягнення студентів факультету іноземної та слов’янської філології перевершили всі їхні сподівання. Студенти продемонстрували високий рівень іншомовної комунікативної компетентності, мотиваційних настанов, а також змогли успішно інтегруватися у міжкультурне академічне середовище швейцарського університету.

Беручи до уваги позитивні результати участі наших студентів у програмі, було досягнуто домовленості щодо пролонгації міжуніверситетського договору до 2027 року, а також можливості подальшої участі студентів факультету іноземної та слов’янської філології у наступному 2023-2024 навчальному році протягом осіннього семестру.

Меню