Новини факультету

Моє серце – цвіт фіалок ранніх… (презентація поетичних збірок Надії Кириленко)

13.11.19 відбулася презентація збірок "Мить синьоніжності" та "Скрипка любові" нашої любої, неповторної, талановитої Надії Іванівни Кириленко.

Людини, в очах якої завжди палає вогник тієї щирої любові, яку відчувають на собі і її родичі, і друзі, і колеги, і студенти, і учні... Любові, яка живе в кожному поетичному рядку... Любові, яка окриляє і надає сили.

Простодушна і щира атмосфера панувала на заході. У кожному сказаному слові – натхнення, у кожній пісні – радість чи легенький сум, у кожному погляді - світлі й прекрасні емоції, у кожного присутнього – гордість за те, що знає таку чудову людину.

Було дуже приємно послухати авторські пісні на поетичні рядки нашої поетеси у виконанні Китенко Юлії, Репецької Влади, Шугурової Валерії і Бережного Назара, почути вірші різних років написання від студентів-філологів, слова-побажання від колег, проникнутися часом тяжким, але таким бурхливим і щасливим життям авторки.

Вірші Надії Іванівни – це величезний букет квітів, у який вплетені її дитячі спогади (про батьків, про рідне село, про школу), це студентські роки, щасливе материнство і життя, віддане дітям, учням та студентам. Тут, у цих поезіях, перші успіхи й поразки, мрії та сподівання, любов і ласка, смуток і тривоги, зарування природою і надії на краще... Тут ціле життя ліричної героїні, описане наймилозвучнішими епітетами, найтеплішими метафорами, вдалими порівняннями... Варто лише відчути це життя...

Ми безмежно раді цій події, на яку так довго чекали. І що нам лишається, так це побажати Надії Іванівні міцного здоров'я на довгі роки, побільше творчих злетів, життєдайної наснаги та витримки, повсякчасної підтримки і втілення всіх планів у життя. І звісно ж, бажаємо їй видати ще не одну збірку поезій, ще не раз зібрати усіх поціновувачів прекрасного разом у гарні святкові дні.

Нехай Ваш вогник любові, Надіє Іванівно, запалює вогники у тих, хто Вас оточує, і ніколи не згасає!

Олена Ковтуненко,
студентка 3 курсу ФІСФ

«Тільки високохудожнє поетичне слово здатне проникнути в душу і естетично-красиво торкнутися її найпотаємніших куточків, позитивним емоційним зарядом її оновити та возвеличить. Поезія Надії Кириленко непідробно щира, авторка тонко резонує на добро, красу людських почуттів,гуманне ставлення до людей і світу. Саме цим тексти надихають і захоплюють.А крім усього,вони свідчать про високопрофесійний рівень викладача літератури, здатного бути не тільки науковцем, а й співучасницею сучасного літературного процесу Отже,"Мить синьоніжності","Скрипка любові", щасливої Вам, довгої творчої долі, а авторці нових творчих вершин!»

Валентина Владимирова,
доцент кафедри української мови і літератури

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Меню