Новини факультету

Мова та культура як форми людського буття і свідомості нації

Кафедра української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка виступила  співорганізатором усеукраїнського науково-практичного семінару молодих науковців, студентів, аспірантів "Мова та культура як форми людського буття і свідомості нації", який у рамках Днів української писемності та мови відбувся у Національному авіаційному університеті.

У семінарі взяли участь студенти, магістранти-філологи Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка,  молоді науковці з Національного авіаційного університету, а також ВСП «Фаховий коледж інформаційних технологій та землевпорядкування НАУ»,  Рівненського державного гуманітарного університету, Державного університету телекомунікацій, Рівненського економіко-технологічного фахового коледжу НУВГП, КУ Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15 ім. Д. Турбіна, ДПТНЗ «Путивльський професійний ліцей», Обласного наукового ліцею в м. Рівне Рівненської обласної ради.

З вітальним словом до учасників наукового семінару звернулися завідувач кафедри української мови та культури НАУ Литвинська С.В., завідувач кафедри української мови та літератури СумДПУ Семеног О.М., відповідальна по роботі зі студентами НАУ Хоменко-Семенова Л.О., завідувач кафедри англійської філології і перекладу НАУ Сидоренко С.І., викладач КІТЗ НАУ Слинько І.І., які побажали всім плідної роботи і наукових успіхів. Модерувала захід доцент кафедри Приходько О.Ю.

Під час роботи семінару було представлено змістовні доповіді, присвячені важливим питанням розвитку української мови і культури сьогодні. Молоді науковці продемонстрували вміння презентувати результати власних наукових досліджень і відстоювати свої погляди на актуальні мовні і культурологічні  проблеми.

https://nau.edu.ua/ua/news/2021/11/u-natsionalnomu-aviatsiynomu-universiteti-vidbuvsya-vseukrainskiy-naukovo-praktichniy-seminar-mova-ta-kultura-yak-formi-lyudskogo-buttya-i-svidomosti-natsii.html

http://gmi.nau.edu.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=6398

Меню