Новини факультету

Мовний хепенінг «Кохання – музика мого Серця» «Die Macht der Liebe» до дня усіх закоханих, присвячений 100-річчю СумДПУ

Кафедра теорії та практики романо-германських мов факультету іноземної та слов’янської філології Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка 09 лютого 2024 року у молодіжному центрі «Романтика» під гаслом «Кохання – музика мого Серця!» відкрила сезон мовних хепенінгів 2024 року німецькою мовою для школярів міста Суми.

Цей захід присвячено особливостям святкування дня закоханих у Німеччині та 100-річчю Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка. Свій сторічний ювілей університет буде святкувати 16 грудня 2024 року.

До залу урочистих подій молодіжного центру завітали учні 7, 8, 9, 10, 11 класів - учасники євроклубу «Eurostars» Сумської гімназії №1 разом зі своїми учителями іноземних мов Мариною Стеценко та Іриною Хвостик.

  У першій частині заходу в.о. завідувача кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент Вікторія Солощенко презентувала учням захоплюючу легенду про День святого Валентина. Вона наголосила, що виникло свято в ІІІ столітті у католицьких країнах. В Україні воно набуло популярності в 90-х роках ХХ століття. Школярі зацікавлено вислухали історію про трагічний фінал кохання священника Валентина і доньки тюремника.

Доцент кафедри, кандидат філологічних наук Ірина Соколова зазначила, що на сьогодні День святого Валентина – це свято романтики, кохання та ніжності. 14 лютого закохані висловлюють свої щирі почуття, готують романтичні сюрпризи своїй другій половинці і дарують «валентинки».

У другій частині заходу викладачі кафедри запропонували школярам разом переглянути сюжет німецькою мовою «Valentinstag in Deutschland» та відповісти на запитання щодо особливостей святкування цього свята у сучасній Німеччині. Учні жваво відповідали на запитання та ділилися своїми аналогіями щодо особливостей святкування цього свята в Україні.

Вікторія Солощенко розповіла школярам про факультет іноземної та слов’янської філології Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка та презентувала ОПП кафедри романо-германських мов. Учні дізнались про унікальні освітні можливості, які реалізує кафедра щодо вивчення іноземних мов (німецької та французької). Так, вдале поєднання німецької або французької мови з англійською дає можливість здобувачам вищої освіти отримати диплом державного зразка, де ці мови є рівнозначними і це значно підвищує шанси щодо працевлаштування у майбутньому. Вікторія Солощенко та Ірина Соколова запросили учнів на день відкритих дверей Сумського державного педагогічного університету, що відбудеться 25 лютого 2024 о 10:00 у спортивній залі центрального корпусу університету.

Проведений захід допоміг школярам вдосконалили і поглибили свої знання з іноземної мови (німецької). Учні занурилися в атмосферу історії цього свята у Європі та Німеччині, зокрема співали сучасних німецьких пісень про любов, шукали аналоги німецьких прислів’їв і приказок про кохання в українській мові, взяли активну участь в обговоренні питань любові у різних сферах нашого життя і безумовно підписали «валентинки» для найближчої людини німецькою мовою, отримали безліч позитивних емоцій і висловили бажання щодо продовження практики мовних ініціатив. Символічним завершенням цієї зустрічі стало отримання відповідних сертифікатів.

Меню