Новини факультету

На кафедрі англійської філології та лінгводидактики відбулася настановна конференція з педагогічної навчально-методичної практики студентів 3 курсу

22 лютого 2023 р. на платформі Zoom відбулася настановна конференція з педагогічної навчально-методичної практики в закладах загальної середньої освіти для здобувачів освіти 3 курсу освітньо-професійних програм Середня освіта (Англійська та німецька мови / Англійська та французька мови) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальність: 014 Середня освіта (Мова і література (англійська)) спеціалізація: 014.021 Середня освіта (Англійська мова і література) галузі знань 01 Освіта/Педагогіка кафедри англійської філології та лінгводидактики Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.

На конференції студентів з початком практики привітали завідувач відділу практики університету І.В.Ємець та керівники практики від кафедри англійської філології та лінгводидактики: керівник практики та методист із фаху к.пед.н., доц., зав. кафедри Г.І.Подосиннікова, методист із фаху к.філол.н., доц. С.Ф.Алексенко. Вітання та побажання від бази практики передала заступник директора КУ Класична гімназія Сумської міської ради І.І.Пушко, яка перед конференцією окремо провела для студентів освітніх програм кафедри майстер-клас “How to plan and manage a modern communicative English lesson”.

Cтуденти ознайомилися з етапами та завданнями практики, особливостями видів роботи, рекомендаціями кафедри щодо організації діяльності практикантів та вимогами до звітної документації, термінами та форматом звітування, методичним рекомендаціями кафедри щодо проведення профорієнтаційної роботи серед учнів закладів загальної середньої освіти, які є базами практики.

Обговорили планування науково-методичної роботи на період практики, можливі теми методичних доповідей і публікацій, практичний аспект проведення курсових досліджень з методики навчання іноземних мов.

Студенти мали змогу поставити питання щодо оформлення матеріалів практики, подання ключових звітних документів за умов дистанційного навчання, загальними особливостями навчального процесу та проведення уроків під час воєнного стану.

Конференція пройшла у дружній позитивній атмосфері.

Бажаємо успіхів і натхнення нашим майбутнім учителям!

Меню