Новини факультету

Наукова співпраця на майданчику Міжуніверситетської науково-дослідної лабораторії сучасних технологій навчання іноземних мов і культур триває!

27-28.10.2022 р. на кафедрі англійської філології та лінгводидактики Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка відбулися гостьові лекції доктора педагогічних наук, професора Бігич Оксани Борисівни, професора кафедри педагогіки, методики викладання іноземних мов та інформаційно-комунікаційних технологій Київського національного лінгвістичного університету, головного редактора провідного фахового наукового видання з методики навчання іноземних мов ВІСНИК КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ЛІНГВІСТИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ. Серія Педагогіка та Психологія (http://visnyk-pedagogy.knlu.edu.ua/index) з проблематики «Сучасні засоби та дотичні технології навчання іноземних мов і культур».

У межах проєкту "Методичні гостини" студенти освітніх рівнів «бакалавр» і «магістр» освітньо-професійних програм кафедри англійської філології та лінгводидактики спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (англійська)) мали цінний шанс під час інтерактивних лекцій поспілкуватися з одним із найавторитетніших і найдосвідченіших науковців не лише Київської методичної школи, а й усієї України.

Під час першої лекції професор О.Б.Бігич, яка є співавтором відомого всім майбутнім учителям іноземних мов підручника «Методика навчання іноземних мов і культур: теорія і практика», надала глибокий аналіз ролі категорії «засіб навчання» у системі навчання іноземних мов і культур, запропонувала визначення терміну «сучасні технології навчання», уперше оприлюднила власну класифікацію сучасних засобів навчання іноземних мов і культур. У другій лекції студенти мали змогу комплексно ознайомитися з актуальними технологіями, які співвідносяться з різними типами сучасних засобів навчання іноземних мов і культур: лектор висвітлила основні характеристики кожної технології, її методичний потенціал, підготувала гіперпосилання на відповідні ілюстративні матеріали на своєму персональному освітньому сайті http://bihych.knlu.edu.ua та інших сторінках, прокоментувала практику використання. Матеріал лекцій викликав жваве обговорення, зацікавлену реакцію аудиторії.

«Лекції професора Бігич – справжня подія високого науково-теоретичного рівня, взірець органічного поєднання науковості та практичної спрямованості, інноваційності та класичності, академічності та відкритості сучасним тенденціям життя. Глибокі знання Оксани Борисівни, багаторічний досвід наукової роботи та практики викладання іноземних мов, гнучкість мислення, інтерес до нового, щира демократичність справили глибоке враження на всіх, кому пощастило відвідати цей захід! Дуже вдячні шановній Оксані Борисівні за таке плідне, цікаве, дружнє, натхненне спілкування – і сподіваємося на нові зустрічі!» (доцент Г.І.Подосиннікова).

Дякуємо шановному лекторові, організаторам і всім учасникам заходу! До нових цікавих зустрічей!

Меню