Новини факультету

Науково-методичний семінар «Знавці vs ChatGPT: виклик штучному інтелекту»

Студенти та студентки 334, 344 та 341 груп Гудзенко Анастасія, Саннікова Валерія, Гречихін Сергій та Хилько Надія 17 березня 2023 р. взяли активну участь у науково-методичному семінарі онлайн «Знавці vs ChatGPT: виклик штучному інтелекту».

Чат-бот, розроблений лабораторією OpenAI, надав широкому колу користувачів змогу спілкування зі штучним інтелектом. Природно, що у багатьох виникло бажання «випробувати» штучний інтелект, виявити можливості та межі його практичного використання. 

Чи може штучний інтелект пропонувати раціональні рішення у галузі навчання іноземних мов? Стати порадником вчителя? Експертом? Чи може він бути дієвим інструментом у руках новачків та / або досвідчених викладачів? 

На ці питання студенти та студентки спробували знайти відповідь на науково-методичному семінарі – у співпраці з іншими практикантами учасники намагалися знайти рішення проблеми, що лежить у методичній площині – самостійно та за допомогою ChatGPT.

Студенти та студентки обговорили досвід використання штучного інтелекту у вивченні та навчанні іноземних мов; ознайомилися із технологією колегіального кейсового консультування; випробували основні прийоми активного слухання – використання реплік, що мінімально заохочують до спілкування, «відлуння», перефразування, резюмування; навчилися формулювати запит для ChatGPT та критично опрацьовувати відповіді штучного інтелекту.

Учасникам науково-методичного семінару вдалося вдосконалити низку загальних компетентностей: здатність до особистісної взаємодії, роботи в команді; здатність до прийняття ефективних рішень у професійній діяльності та відповідального ставлення до обов'язків, мотивування людей до досягнення спільної мети; здатність до генерування нових ідей, виявлення та розв’язання проблем.

Організатор та модератор науково-методичного семінару «Знавці vs ChatGPT: виклик штучному інтелекту» Шевцова Наталія Олександрівна щиро дякує студентам та студенткам за активну участь та запрошує всіх бажаючих залучатися до семінарів та творчих майстерень, що пропонуються викладачами кафедри теорії та практики романо-германських мов!

Меню