Новини факультету

Обласна науково-практична конференція «Перший крок у науку» 2024

30 березня 2024 року відбулася обласна науково-практична конференція «Перший крок у науку», відділення мовознавства, секція англійської мови та англомовної літератури, якою опікувалася Олена Вікторівна Багацька, кандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри англійської філології та лінгводидактики факультету іноземної та слов’янської філології.

Науковий захід для молодих, але завзятих науковців об’єднав учнів загально-середніх шкіл №1, 5, 6, 7 міста Лебедина, №5 міста Тростянець та №1 міста Глухова. Наукова-практична конференція пройшла в інтерактивному форматі конструктивної дискусії науковців-однодумців, що сприяло встановленню дружньої атмосфери відкритості та взаємопідтримки, адже головною метою заходу було мотивація таланових молодих учених до подальших наукових пошуків у філологічній царині та прагнення вдосконалення як наукової методології, так і комунікативних навичок володіння англійською мовою.

Незважаючи на молодий вік, учні продемонстрували зацікавленість у по-справжньому серйозних темах сучасної лінгвістики: лінгвістичних особливостях промов TED talks як виду ораторського мистецтва, структурно-семантичних характеристиках молодіжного британського та американського сленгу, лексичних засобах вираження комічного в англомовному художньому дискурсі, функціональному потенціалі фразеологізмів у сучасній англомовній пісенній ліриці, тощо.

У ході наукової дискусіїї акцент було зроблено на висвітленні сильних сторін кожного із запропонованих досліджень, а також на перспективах подальших наукових розвідок з обраних учнями тем.

Тож, перший крок у науку було зроблено! Упевнено! Успішно! Бажаємо нашим талановитим учням натхнення та цікавих наукових відкриттів!

Меню