Новини факультету

Олімпіада з латинської мови

Другий рік поспіль на факультеті іноземної та слов'янської філології проводиться олімпіада з латинської мови. Цього року ми раді вітати студентку 013 групи ННІ історії, права та міжнародних відносин Кабанову Аліну із зайнятим першим місцем!

Аліні вдалося показати вміння пояснювати походження окремих слів та крилатих виразів із урахуванням широкого культурного та історичного контексту їх виникнення; вміння орієнтуватися в історії виникнення писемності та перших абеток. Студентка продемонструвала вміння працювати з онлайн-каталогами для підбору наукових джерел латинською мовою та зуміла коректно їх процитувати, використовуючи різні стилі цитування (APA Citation; ISBD Citation; MLA Citation). Аліна показала власні стратегії запам’ятовування нормативного написання окремих слів латинською мовою; проілюструвала хвилі запозичень з латинської мови в європейських мовах; змогла прочитати текст, написаний ранньою латиною; правильно визначила джерело цитованого латиною тексту; пояснила латинську назву однієї з найстаріших книг у Європі; змогла зробити переклади написів латиною, що зустрічаються на території ЄС.  

Аліна виявила добре сформовані навички медіаграмотності – правильно оцінила надійність джерела інформації та вказала на спотворену інформацію; визначила малюнки, створені штучним інтелектом. Аліна відмінно виконала також креативне завдання.

Бажаємо Аліні натхнення та подальших успіхів у вивченні класичних та сучасних іноземних мов!

Ключові слова: олімпіада з латинської мови

Меню