Новини факультету

Онлайн-лекція голови Товариства української культури в Угорщині Ярослави Хортяні для майбутніх учителів української мови і літератури

Гостьове заняття для студентів спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література) провела Ярослава Хортяні, голова Товариства української культури в Угорщині (з 1993 р.), голова Європейського Конгресу Українців (2005-2019), членкиня угорського Парламенту (2014-2018).

Є автором книги «Прихована правда» про Голодомор в Україні 1932—1933 років.

Пані Ярослава нагороджена 3 орденами Княгині Ольги І-III ступенів (2001, 2006, 2009) за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, популяризацію історичних та сучасних надбань українського народу, активну участь у житті закордонної української громади.

У грудні 2022 року Товариству української культури в Угорщині присудили премію за вагомий внесок у розвиток української національної меншини. 

Організатор онлайн-заходу ‒ Л.Кравець, докт. філ.н., професор кафедри філології Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, Товариство української культури в Угорщині. Ми глибоко вдячні шанованим колегам.

Про що наше хвилююче заняття? Про українську мову, життя української громади, волонтерство, подальшу допомогу біженцям, заходи, присвячені вшануванню річниці широкомасштабної російської агресії проти України.

Запитання поставили і взяли участь в обговоренні пропозицій про подальшу співпрацю студенти Катерина Деркач, магістранти Юлія Плужник, викладачі Наталія Громова, Марина Ячменик, Олена Кумеда, Вікторія Герман.

Модерували заняття Л.Кравець, докт. філ.н., професор кафедри філології Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ та О.Семеног, завідувачка Кафедра української мови і літератури СумДПУ імені А.С.Макаренка

Меню