Новини факультету

Онлайн-зустріч "Професія вчителя: більше викликів чи винагород?"

01.10.2021на базі кафедри англійської філології та лінгводидактики факультету іноземної та слов’янської філології Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка в рамках проведення профорієнтаційної роботи, одним з найважливіших аспектів якої є організація для студентів зустрічей з представниками професії, відбулася онлайн-зустріч (організатор та модератор заходу доцент С.Ф. Алексенко) студентів бакалавріату та магістратури (спеціальностей 014 Середня освіта (Англійська мова та друга іноземна) та 035 Філологія) з практикуючимивчителями: Журавською Валерією, вчителем англійської мови онлайн-школи “Englishdom”, випускницею магістратури іноземного відділення ФІСФ за спеціальністю «014 Середня освіта» та Приходько Маргаритою, студенткою 2 року навчання в магістратурі за спеціальністю «014 Середня освіта», вчителем онлайн-школи англійської мови “JustSchool”.

На заході була присутня заступниця декана факультету доцент Т.М. Буренко. Проведений напередодні Дня вчителя в Україні, захід мав за мету сприяти популяризації професії вчителя серед студентства факультету.

Запрошені спікери поділилися власним досвідом вчителювання (зокрема в площині пошуку і підбору методичної літератури та використання онлайн ресурсів), обґрунтували важливість вміння раціонально використовувати свій час, окреслили психологічні особливості налагодження позитивного контакту з учнями різних вікових категорій, порівняли особливості викладання в аудиторії з викладанням онлайн, супровівши свої доповіді змістовними, цікавими презентаціями. Зустріч мала жвавий, інтерактивний характер, адже студенти задавали гостям свої питання. Наприкінці заходу обидві гості зійшлися у думці про те, що усвідомлення вчителювання як свого покликання не є справою декількох уроків або тижнів педагогічної практики, натомість набувається на кропіткому, тривалому шляху самовдосконалення у процесі викладання улюбленого предмету.

Щиро дякуємо спікерам, організаторам онлайн-зустрічі та усім, хто до неї доєднався, і сподіваємося, що професія вчителя впевнено відновлює своє почесне місце у серцях та умах наших студентів – майбутніх випускників як одна з найблагородніших та найважливіших для суспільства!

Меню