Новини факультету

Освітній мовно-літературний проєкт «Reading and Drama Fest: Insights into critical reading of short stories»

17.12.2021 у форматі «Віртуальна академічна кава» для здобувачів першого курсу ОПП Середня освіта (Англійська та німецька мови) організовано презентацію освітнього мовно-літературного проєкту «Reading and Drama Fest. Insights from critical reading of short stories: practical experiments in dramatisation techniques» (керівник к.ф.н. доц. Багацька О.В.), що створює умови для творчої самореалізації мовної особистості у контексті мультикультуралізму і реалізується у формі анімованих інтерпретацій сучасних англомовних коротких історій.

Студенти третього курсу групи 331.2 факультету іноземної та слов’янської філології під керівництвом доцента кафедри англійської філології та лінгводидактики О.В. Багацької запропоновали анімовану інтерпретацію короткої історії "Two Kinds" сучасної американської авторки Amy Tan у їх власному потрактуванні. Історія розгортається навколо внутрішньої драми головної героїні, яка стоїть перед вибором себе справдішньої та себе такої, якою її бачить мати у своїх марних спробах реалізувати власні мрії... Ця історія-сповідь торкається проблем самоідентифікації особистості у сучасному мінливому суспільстві, яке диктує жорсті умови для досягнення успіху, особливо, якщо ти - із родини іммігрантів... Автобіографічність. Емоційність. Глибина. Це ключові постулати авторки. Не менш емоційно й глибоко підійшли до свого проєкту і його творці: було запропоновано детальний аналіз образів, мотивів, подій, конфліктів та їх наслідків... Проте найголовніше за все, молоді інтерпретатори та літературознавці запропонували власне бачення можливих шляхів подолання внутрішньої кризи особистості... Чим поспішили поділитися із своїми глядачами... Наша місія - вчитися не просто читати художні твори, а розуміти їх; не дивитися на речі, а бачити закономірності; відчувати і вміти ділитися своїми почуттями... При чому, виключно англійською мовою!!!

Презентація проєкту відбулася в інтерактивній формі, для чого були залучені найновітніші технології та програми. Учасники дійства охоче ділилися власними думками та досвідом.

Висловлюємо вдячність В.В. Козловій – завідувачу кафедри англійської філології та лінгводидактики, за запрошення та душевну атмосферу!

Меню