Новини факультету

Педагогічна практика студентів-філологів

"Він (педагог) має навчити ... своєю Поведінкою,
своїм Статусом, своїми Знаннями, своєю Людяністю,
своєю Свободою, своєю Любов’ю, своїм Щастям, своїм Талантом".
(І. Зязюн)

5 лютого 2021 року відбулася настановна конференція з виробничої педагогічної практики з української мови і літератури на факультеті іноземної та слов’янської філології Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка. Практична підготовка має дуже важливе значення в професійному та особистісному становленні майбутнього вчителя.

Метою виробничої педагогічної практики з української мови і літератури є підготовка студентів-четвертокурсників до самостійного і цілісного виконання функцій учителя-словесника та класного керівника в умовах нової української школи. Студенти  матимуть змогу практично закріпити й удосконалити знання про сучасні методи, прийоми і форми організації навчально-виховного процесу.

Відповідальний методист з практики доцент кафедри української мови і літератури Громова Н. В. окреслила найважливіші моменти виробничої педагогічної практики (мету і завдання, регламент, основні етапи роботи), наголосила на обов’язках студентів-філологів, а також подала пам’ятку практикантам, одним із пунктів якої є заклик: «Любіть своїх учнів. Вчаться у того, кого люблять».

Методисти кафедр педагогіки, психології ознайомили студентів
ІV курсу з основними вимогами і завданнями практики. Проф. Кузікова С. Б. та доц. Чистякова І. А. пояснили студентам-філологам суть психологічного й педагогічного аспектів практики. Викладачі нагадали, якими важливими для вчителя-словесника є креативний і  творчий підходи, здатність до аналізу та самоаналізу, ще раз наголосили на необхідності постійного самовдосконалення педагога.

Завідувач практикою Ємець І. В. ознайомила студентів із наказом про проведення виробничої педагогічної практики з української мови і літератури, котра буде тривати 6 тижнів – з 8 лютого до 20 березня 2021 року.

Практика дасть змогу студентам-четвертокурсникам уперше випробувати себе у ролі вчителя-філолога, адже ніщо не замінить цього безцінного досвіду. Усім нам відомо, що «учителем стоїть школа» (І. Франко). Тому бажаємо студентам-практикантам успіхів і творчої наснаги!

Меню