Новини факультету

Підсумки конкурсу на найкращий художній переклад

Завершено конкурс нанайкращийхудожнійпереклад, новий цікавий проєкт Студентської наукової лабораторії методики навчання іноземних мов і культур (керівник доцент Г.І.Подосиннікова), до якого було запрошено студентів спеціальностей 035 Філологія (освітній рівень «Магістр»), 014 Середня освіта (освітні рівні «Бакалавр» і «Магістр») та усіх бажаючі студентів факультету у межах надання можливостей неформальної освіти за дисциплінами «Виробнича практика» (керівник практики доцент Г.І.Подосиннікова) та «Художній переклад з англійської мови» (керівник курсу доцент О.В.Багацька). Для перекладу учасникам пропонувався фрагмент з пригодницького роману відомого американського письменника Ріка Ріордана «Percy Jackson and the Lightning Thief».

Церемонія оголошення результатів та нагородження відбулося у форматі online на платформі ZOOM, учасників та переможців привітали завідувач кафедри англійської філології та лінгводидактики В.В.Козлова, декан факультету іноземної та слов’янської філології А.Н.Коваленко, керівник Студентської наукової лабораторії методики навчання іноземних мов і культур доцент Г.І.Подосиннікова, голова журі конкурсу доцент О.В.Багацька.

Оцінюючи роботи, члени журі (завідувач кафедри к.філол.н., доц. В.В.Козлова, доценти кафедри к.філол.н., доц. О.В.Багацька, к.пед.н., доц. Г.І.Подосиннікова) звертали увагу на оригінальність, точність перекладу та близькість до оригіналу, адекватність використання лексичних та граматичних засобів, відчуття мови та передачу стилю автора. Журі одностайно відзначило, що учасники продемонстрували чудові результати та високий рівень володіння мовою. Дякуємо всім!

1-е місце розділили між собою студентка 362 гр. Ковтун Тетяна та студентка ФА-6 гр. Кривошия Ксенія!
2-е місце посіла студентка 211 гр. Маценко Світлана!
3-є місце розділили між собою студенти 362 гр. Кончаков Антон та Свергун Валерія.

Переможці та усі учасники конкурсу отримали сертифікати з засвідченням отриманих місць або з підтвердженням їхньої участі у конкурсі.

Проєкт виявився цікавим, успішним і надихаючим до професійного і творчого розвитку.

Після проведення нагородження всіх учасників заходу було запрошено до святкового кіноклубу, який Тетяна Ковтун та Дар'я Сахненко, члени лабораторії, спеціально створили на основі однойменного художнього фільму «Percy Jackson and the Lightning Thief» (2010) як подарунок факультету з нагоди завершення цього проєкту. Відвідувачі майстер-класу мали змогу насолодитися цікавими подіями ефектного пригодницького фільму, удосконалити вміння англомовного аудіювання та розширити свої знання з міфології Давньої Греції.

Відгуки учасників конкурсу:

«Дякую за проведення такого цікавого заходу, що розкриває творчий потенціал студентів та дає змогу показати рівень володіння мовою у такий креативний спосіб! Адже переклад художнього тексту, навіть його уривку, не є чимось легким, а, навпаки, досить challenging! Дякую організаторам за цікавий конкурс та чудовий дарунок-кіноклуб!» - Ксенія Кривошия.

«Для мене брати участь у цьому конкурсi перекладiв було дуже цiкавим досвідом. Я майже відчула себе письменником. Дякую за можливість взяти участь у конкурсі та кіноклубі!» - Олена Краснова.

«Фрагмент перекладу був цікавим. Мені сподобалось з ним працювати» - Валерія Свергун.

«Сама ідея конкурсу мені сподобалась. Працюючи з уривком твору, хотілось дізнатися більше про головних героїв. Твір "Персі Джексон та Викрадач блискавок" Ріка Ріордана це захоплююча пригодницька історія, тож було цікаво перекладати уривок з даного твору. Дякую кафедрі та лабораторії за організацію оригінального проєкту!» - Альона Древаль.

«Загалом цікавий конкурс, гарно підібраний матеріал книги для перекладу. Фрагмент демонструє випадки необхідності застосування перекладацьких трансформацій задля збереження адекватності перекладу. У майбутньому обов'язково прийматиму участь у подібних конкурсах» - Денис Каменський.

Студентська наукова лабораторія методики навчання іноземних мов і культур разом із деканатом факультету дякує усім організаторам і учасникам заходу!

Організаційний комітет конкурсу: Багацька О.В., Козлова В.В., Ковтун Т.В., Подосиннікова Г.І.

Керівник проекту: доцент Подосиннікова Г.І.

Відповідальний секретар: магістрантка Ковтун Т.В.

Меню