Новини факультету

Профорієнтаційна робота в НУШ

14 січня 2024 року кандидат педагогічних наук, ст.викладач кафедри української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка Ячменик Марина Миколаївна провела вебінар з учителями ЗЗСО України «Профорієнтаційна робота в НУШ».

Принагідно представила освітньо-професійні програми спеціальності Середня освіта. Українська мова і література першого та другого освітніх рівнів. Провела віртуальну екскурсію в СумДПУ імені А.С. Макаренка, адже результати акредитацій Нацагентством свідчать про якість освітніх програм і освітнього процесу в цілому.

Сучасний здобувач освіти потребує уміння систематизувати і аналізувати отриману інформацію про вступ, спеціальності, які обере, а також про роботу наукових гуртків, лабораторій, чи працюють випускники за фахом, чи є можливість неформальної освіти чи дуального навчання. Тому співпраця між школою і закладами вищої освіти просто необхідна.

Розуміючи це, уже вдруге проводимо кафедрою української мови і літератури Весняну школу з профорієнтаційного консультування "Маю. Мрію. Буду". Стартує 9 лютого 2024 року.

Запрошуємо долучитися разом із учнями, батьками для:

  • формування навички підготовки мотиваційного листа,
  • допомоги у професійному самовизначенні,
  • знайомством зі світом професій і з освітньо-професійними програмами кафедри української мови і літератури, а їх у нас для першого курсу аж 3 (!),
  • розвитку таких soft skills: комунікація, мистецтво самопрезентації, лідерство та ін.

Меню