Новини факультету

Профорієнтаційний урок-діалог «Маємо бути відповідальними перед майбутнім» (Ніл Гейман)

Урок зарубіжної літератури «Проблема метафоричного світобачення в оповіданні Франца Кафки «Перевтілення» учні 11 класу Роменської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Роменської міської ради Сумської області провели спільно зі студентами 2 курсу спеціальності 014 Середня освіта. Українська мова і література.

Мета уроку, який побудували як діалог між майбутніми абітурієнтами, які обирають свій професійний шлях, і студентами-філологами ЗВО, які цей вибір зробили, - усвідомити ідейно-художні особливості оповідання Ф.Кафки та його стилю; розкрити значення терміна «самотність»; розвивати навички роботи з текстом; удосконалювати вміння формулювати й обґрунтовувати власне ставлення до прочитаного. Відчуття самотності як емоційний стан людини наразі часто пов'язаний з відсутністю позитивних емоційних зв’язків, часто з відчуттям відчуження, нерозуміння, тому спробували спільними зусиллями допомогти розібратися в собі, навчитися самостійно приймати рішення і брати відповідальність за свої вчинки. Цей час може бути часом вдосконалення. Допоможе подолати відчуття самотності філологічна професія, про яку розповіли студенти.

Окремі тези:

Аліна Бокатова: Зустрічі такого роду надають учням можливість дізнатися більше про різні професії, вивчити їх переваги та недоліки, а також отримати поради від студентів та викладачів. Ми розповіли багато цікавих фактів про педагогічний університет, його програми та можливості навчання.

Авгенія Шичкіна: Такі зустрічі важливі насамперед як для випускників так і для нас. Якби повернутись у мій 11 клас, я би залюбки відвідала таку конференцію, яка б мені надзвичайно допомогла.

Максим Доля: Особисто мені було непросто обрати майбутню професію, допомогла моя вчителька. Важливо, щоб професія була як "сродна праця".

Карина Кравченко: Виокремте свої таланти, зрозумійте в чому ви особливі. Учитель має бути спокійним, толерантним, з гарним почуттям гумору. Тож шановні учні прислухайтесь до себе та до своїх відчуттів.

Дякуємо учням, Плужник Юлії Валеріївні, учительці Роменської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Роменської міської ради Сумської області, за хвилюючий урок.

Меню