Новини факультету

Реалізація авторської інтерактивної технології «Кіноклуб вчителя англійської мови»

26-го жовтня 2022 року, на кафедрі англійської філології та лінгводидактики факультету іноземної та слов’янської філології Студентська наукова лабораторія методики навчання іноземних мов і культур ділилася досвідом реалізації авторської інтерактивної технології «Кіноклуб вчителя англійської мови» з колегами з Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського.

Міжуніверситетська науково-дослідна лабораторія сучасних технологій іноземних мов і культур (керівник – доцент Г. І. Подосиннікова) на базі кафедрі англійської філології та лінгводидактики Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка організує плідне професійне спілкування, наукову та практичну співпрацю, обмін досвідом та інноваціями представників низки університетів України у галузі методики навчання іноземних мов і культур.

Цього разу до віртуального майданчику Лабораторії завітали колеги з кафедри англійської філології Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, к.пед.н., доцент Глазунова Тамара Володимирівна та к.пед.н., доцент Довгалюк Таміла Анатоліївна, щоб ознайомитися з інтерактивною технологією «кіноклуб вчителя іноземної мови» (розробник Г.І.Подосиннікова), яка спрямована на комплексне формування іншомовної професійної та методичної компетентностей майбутніх учителів англійської мови. Сьогодні, в умовах дистанційного навчання та з урахуванням важливості розвитку вмінь критичного мислення та інтерактивного спілкування, ця цікава оригінальна технологія є особливо актуальною. Заняття-тренінг «English Teachers Film Club» - це репрезентант моделі навчання з використанням інтерактивною технології «кіноклуб вчителя іноземної мови», спеціально підготовлена та організована робота з автентичним англомовним відеофільмом із методичним коментарем навчального процесу, яка включає перегляд спеціально відібраних фрагментів і виконання вправ, які спрямовані на вдосконалення професійно-методичної та іншомовної комунікативної компетентності майбутніх вчителів англійської мови.

Цього разу кіноклуб відвідали студенти 3-го (підгрупи 331.1, 331.2, група 334) та 5-го (група 351) курсів з викладачем доцентом Подосинніковою Г.І. Зважаючи на останні події у Сполученому Королівстві Великої Британії, а саме смерть королеви Єлизавети II, віддаючи щиру данину поваги та пам’яті про неї, члени лабораторії студентки Лубенська Анна (група АМ-6), Кривочкіна Валерія (група 364) та Колесова Дарія (група 331.1) запропонували учасникам тренінгу переглянути та обговорити біографічний фільм «The Queen» (2006 року). Фільм присвячений королеві Єлизаветі ІІ, публічному та особистому життю британської королівської сім’ї з усіма її внутрішніми переживаннями та почуттями, можемо спостерігати також тонкощі та нюанси роботи прем’єр міністра, подробиці смерті принцеси Діани та багато іншого.

Заняття-тренінг дозволило майбутнім учителям побачити, як втілюються на практиці технології формування та удосконалення компетентності в аудіюванні, лексичної та лінгвосоціокультурної компетентностей, а також удосконалити власну англомовну комунікативну компетентність.

Всім присутнім надзвичайно сподобався фільм із завданнями до нього. Усі оцінили захід високо. Маємо підтвердження цьому від наших студентів:

  • «Валерія та Анна під час проведення тренінгу продемонстрували високий рівень методичної компетентності та педагогічної майстерності. Запропоновані завдання були різноманітними та цікавими завдяки своїй культурологічній спрямованості та комунікативному характеру. Слайди з завданнями та відео були естетично бездоганні, з ними приємно було працювати. Ми вдячні Ганні Ігорівні Підосинніковій, Анні Лубенській та Валерії Кривочкіній за запрошення та цінний досвід і сподіваємось на подальшу співпрацю» (доцент Т.В.Глазунова, ВДПУ)
  • «It was exciting, interesting and fun! Thank uuuJ» (Мяус А., студентка, група 331.1)
  • «This movie club was truly amazing! Can’t wait for the next time you host it» (Пономаренко С., студентка, група 331.1)
  • «I’m so glad I visited English movie club. I liked a lot how tasks were organized. Also, I am really fond of the movie-choice» (Науменко С., студентка, група 331.1)

Меню