Новини факультету

Рідна мова єднає

У Міжнародний день рідної мови проводимо ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.

Наша секція - українська мова. Захист робіт учасниць глибоко зворушує...

Талановиті дослідниці Сумщини обрали хвилюючі теми: лінгвопоетика образу батька (на матеріалі фольклору та сучасної поезії); емоційно-експресивна лексика в романі «Доця» Тамари Горіха Зерня; мовне вираження концепту зрада (на прикладі Роману Василя Шкляра «Чорний ворон»); абревіатури воєнного часу; військові фемінітиви російсько-української війни (на прикладі ЗМІ); мовностилістичні особливості соціальної реклами в період російсько-української війни.

Наші молоді колеги досліджують етимологічні та лексико-сематичні особливості годонімів м. Білопілля Сумської області і проблему поширення суржику в прикордонній Есманьщині.

І наукові дослідження, і постери, і захист робіт молодих колег засвідчують: Мала академія наук – це особливий світ осягнення лінгвістичної науки, формування культуромовної особистості і культури наукового наставництва, діалогу, партнерства.

Висловлюємо глибоку вдячність нашим дослідницям за повагу до рідного слова, самостійність висловлювань, дискусію, науковим керівникам - за осучаснення тем, організаторам - за копітку підготовку актуального заходу.

Доповнимо нашу розповідь відеозаписами...Вони теж хвилюючі... 2022 р.

https://www.youtube.com

https://www.youtube.com

Меню