Новини факультету

Розширене засідання кафедр української мови і літератури та стейкголдерів

1 березня 2021 року відбулося розширене засідання кафедри української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, на якому були присутні голова ради стейкхолдерів, роботодавці, здобувачі вищої освіти.

На порядку денному -  звіт експертної групи про результати акредитаційної експертизи освітньої програми Середня освіта (Українська мова і література) першого (бакалаврського) рівня  8-10 лютого 2021 року.

Відзначено країнознавче спрямування освітньої програми,  її базування  на сучасних наукових знаннях, традиціях українського народу; спрямованість на розвиток і зміцнення регіону; відповідність змісту предметній сфері; формування у здобувачів актуальних професійних компетентностей і соціальних навичок; реальну можливість вибудовування індивідуальної освітньої траєкторії; наявність, зокрема, дисципліни «Основи інклюзивного навчання» для формування у студентів здатності до здійснення психолого-педагогічного супроводу осіб з особливими потребами; умови для саморозвитку учасників освітнього процесу на засадах

студентоцентрованого підходу та принципів академічної свободи; роботу експертної ради стейкхолдерів; тісну співпрацю із працедавцями та їх представниками (А. Рябуха,  Л. Пчеляна, С. Гончаренко, А. Баєва, К.Діхнич, Л.Шерстюк та ін.), з випускниками (А. Соловей, Н. Шеденко, Н.Пономаренко та ін.), з фахівцями науково-дослідних установ НАПН, НАН України, закладів вищої освіти (Л.Мацько, Л.Кравець. М.Вовк, О.Лавріненко, В.Шуляр та ін.).

Спільно зі стейкхолдерами на засіданні було обговорено побажання і  рекомендації експертної групи, що будуть враховані найближчим часом: оновлені робочі програми навчальних дисциплін, зміни в НРК,  академічна мобільність студентів. Обговорено також інші важливі рекомендації.

Активну участь в обговоренні взяли науково-педагогічні працівники, Пчеляна Лариса Василівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Комунальної установи Сумська гімназія №1 м. Суми Сумської області, Баєва Алла Василівна, вчителька української мови і літератури Комунальної установи Сумська гімназія №1 м. Суми Сумської області, здобувачі вищої освіти В.Лисянська, К. Княгницька, М.Ячменик, керівник Центру забезпечення якості вищої освіти університету.

Висловлюємо глибоку вдячність експертній групі за об'єктивний  аналіз освітньо-професійної програми Середня освіта (Українська мова і література), нашим  студентам, нашим колегам - учителям, директорам шкіл, фахівцям численних установ і закладів вищої освіти, які підтримали нашу освітню програму.

Меню