Новини факультету

Співпраця продовжується

Співпраця продовжується

Напередодні початку навчального року з великою приємністю відбулася продуктивна зустріч з Оленою Миколаївною Семеног, професоркою, доктором педагогічних наук, завідувачкою катедри української мови та літератури СумДПУ імені А. С. Макаренка. Знайомство відбулося ще завдяки співпраці з Малою Академією Наук.

Олена Миколаївна стала рецензентом моїх перших наукових розвідок («Урбаноніми міста Суми: лінгвістичний та соціолінгвістичний аспекти» та «Лексикон в аспекті рівня володіння українською мовою: навчальний словник-мінімум загальновживаної української лексики для іноземців»), робила слушні зауваження та давала цінні поради. Згадуючи перші наукові здобутки, хочу принагідно подякувати моїм науковим консультантам: Бразі Ірині Іванівні та Герман Вікторії Василівні, шановній Наталії Василівні Громовій, яка була членом журі, за те, що з іскорки дослідницької цікавости розпалили справжнє наукове вогнище! Сьогодні ж наша розмова відбулася в контексті можливої співпраці студентів-філологів та викладачів катедри з редколегією збірника наукових праць «Мова та історія», що виходить під егідою Національної академії мистецтв України, Болгарської академії мистецтв та ГО «Національна академія наук вищої освіти». У ході бесіди подискутували стосовно якости філологічної освіти, перспективи розвитку цієї галузі, успішности студента та тих чинників, що на це впливають.Цікаво! Одним із висновків було окреслено факт можливости кожного студента самореалізуватися шляхом участи в науковій, редакційно-коректорській, творчій діяльности, а подібна співпраця дає потенційні можливості. Мені відомо про ефективну взаємодію катедри з іншими науково-дослідницькими установами та закладами вищої освіти, як-от Український мовно-інформаційний фонд НАН України. Також приємно вітати катедру зі здобуттям двох грантів, до яких долучимося й ми!
Приємно відмітити те, що ця перспективна ділова зустріч відбулася все-таки в дружньому та теплому колі, де спілкування проходить щиро, а нові проєкти зароджуються з гарних взаємин.
Початок покладено, а далі більше!

Вадим Закорко, студент Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка, співробітник редколегії збірника наукових праць "Мова та історія".

Меню