Новини факультету

Студенти і викладачі кафедри української мови і літератури на презентації тенденцій новітньої лінгводидактики

Професор Семеног О.М. разом  зі студентами - майбутніми вчителями української мови і літератури взяла участь у  презентації потужного дослідження, що виконане в Херсонському державному університеті.

Автор - доктор педагогічних наук, професор, перший проректор Херсонського державного університету Сергій Омельчук.

Деякі з тенденцій новінтьої лінгводидактики вже проаналізували зі студентами на заняттях з української лінгводидактики завдяки потужній публікації Сергія Омельчука ( вип.1 за 2024 рік у науковому фаховому виданні "Освітня аналітика України" ДНУ "Інститут освітньої аналітики України")

https://science.iea.gov.ua

Зацікавили у виступі харатеристики наукових шкіл. З виступу Сергія Омельчука: За часів незалежності України сформувалося п’ять основних лінгводидактичних наукових шкіл під керівництвом професорів Олександра Біляєва, Алли Богуш, Миколи Вашуленка, Станіслава Карамана й Марії Пентилюк, котрі підготували більшість докторів наук (57 %) зі спеціальності 13.00.02 «Теорія та методика навчання (українська мова)». Значну роль у розвитку наукового потенціалу відіграла й професор Любов Мацько, за керівництвом якої захищено 12 % докторських дисертацій з української лінгводидактики. Загалом 69 % докторів наук є представниками саме цих наукових шкіл.

Трансляцію презентації дослідження професора Сергія Омельчука можна також переглядати і на каналі YouTube. Покликання: https://www.youtube.com

Глибоко вдячні шанованому Сергію Аркадійовичу за новаторське потужне дослідження. За пам"ять. За повагу. Партнерство. Важливе створення Асоціації українських лінгводидактиків. В української лінгводидактики є потужне майбутнє.

Меню