Новини факультету

Студентка ФІСФ СумДПУ стала учасницею проєкту Swedish Institute CAFU

Представниця факультету іноземної та слов’янської філології (ОПП Середня освіта (Українська мова і література. Англійська мова) Світлана Маценко пройшла відбірковий етап до учаті у грантовому проєкті CAFU від Swedish Institute, який складається з Консорціуму партнерів: Folkuniversitetet, Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala Universitetet (Швеція); Sustainability InnoCenter Ekonomisk förening (Швеція); Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, соціологічний факультет (Україна).

Мета проєкту CAFU: надати українській студентській молоді hard- і soft-skills компетенції, які доповнять їхнє навчання, а також створять можливість цілісного впливу на післявоєнне відновлення України відповідно до стандартів Європейського Союзу і Цілей Сталого Розвитку ООН. 

Для участі у проєкті CAFU вимагається володіння англійською мовою на достатньому для спілкування та розуміння освітнього матеріалу рівні (не нижче B1/B2).

Термін реалізації проєкту: з квітня 2024 року по лютий 2025 року.

План заходів:

  • Відбір учасниць та учасників шляхом мотиваційного опитування, забезпечення різноманітних ролей і географічного представництва. 70% - запрошені з Харківської області та 30% - із інших регіонів України.
  • Реалізація 4 паралельних онлайн-курсів по 8 семінарів кожний у період із квітня по червень 2024 року.
  • Відбір 30 випускниць(-ків) курсів, котрі здійснять однотижневий навчальний візит до Упсали (Швеція) у жовтні 2024 р.
  • Створення довгострокової мережі випускниць(-ків) проєкту CAFU для взаємної менторської підтримки та синергічної співпраці.
  • Два місяці менторської підтримки для підготовки індивідуальних або групових ідей для реалізації дій, які вплинуть на громаду.
  • Ідеатон для пітчингу подальших дій учасниць(-ків), під час якого буде надано 15 малих грантів у розмірі 10,000 шведських крон на ідею.
  • Три місяці менторської підтримки для реалізації ідей, тестування або пілотування моделей і підходів з освіти CAFU в громадах учасниць(-ків).
  • Гранд-фінальний онлайн-захід, на якому будуть висвітлені подальші дії випускниць(-ків) CAFU, обговорено внесок у реалізацію Національного плану відновлення України (2022) та поширено результати проєкту серед зацікавлених сторін та осіб, які приймають рішення.

Проєкт фінансується Swedish Institute.

Інформацію підготувала Марина Ячменик,
к.п.н., ст. викладач кафедри української мови і літератури

Меню