Новини факультету

СумДПУ – співорганізатор семінару-практикуму для викладачів закладів професійно-технічної освіти Сумської області

Упродовж року кафедри СумДПУ імені А.С.Макаренка потужно співпрацюють з Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Сумській області.

До першого семінару-практикуму у 2023/2024 н.р. "Особливості викладання української мови та літератури, зарубіжної літератури в закладах професійно-технічної освіти" для викладачів української мови та літератури, зарубіжної літератури закладів професійно-технічної освіти Сумської області активно долучилась кафедра української мови і літератури СумДПУ імені А.С.Макаренка.

Модерувала захід і виступила з основною доповіддю Ольга Смоленко , методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області. На заході кафедра української мови і літератури представила такі доповіді: «Ключові компетентності вчителя-словесника в умовах воєнних реалій» (Олена СЕМЕНОГ, доктор педагогічних наук, професор); «Формування читацької грамотності старшокласників на уроках зарубіжної літератури (на засадах дослідження PISA-2018)». (Юлія Плужник, вчитель зарубіжної літератури Роменської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Роменської міської ради Сумської області, магістрантка Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка)

Учасники заходу поділились власними напрацюваннями з питань використання інноваційних технологій навчання, формування предметних компетентностей, дидактичних можливостей соціальних сервісів і мобільних додатків, інтерактивних плакатів, технології використання віртуальної дошки Padlet та інших застосунків.

Меню