Новини факультету

«Тиждень якості освіти» з Управлінням Державної служби якості освіти у Сумській області

Управлінням Державної служби якості освіти у Сумській області четвертий рік поспіль проводяться освітні зустрічі з майбутніми педагогами.

У межах інформаційної кампанії «Тиждень якості освіти», оголошеною Державною службою якості освіти України, начальниця управління Державної служби якості освіти у Сумській області Алла РЯБУХА провела гостьове заняття зі «Вступу до спеціальності» (викл. – проф. Семеног О.М.) для студентів 1 курсу спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література) Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка.

Гасло Тижня якості освіти – 2023: «Якісна освіта – основа конкурентного потенціалу країни», — відповідає тезі про те, що питання якості освіти актуальне за будь-яких умов та суголосне прагненню народу України до сталої повоєнної відбудови й ефективного розвитку країни.

Обговорювали питання безпеки освітнього процесу та освітні втрати; забезпечення якісної освіти в умовах війни, партнерство кафедри та закладів загальної середньої освіти, нові вимоги до підготовки вчителя української мови і літератури.

Укотре переконались, що поєднання практичних й теоретичних знань, ознайомлення з сучасними дієвими інструментаріями зовнішнього оцінювання якості діяльності школи, шляхи особистісного розвитку педагога є потрібним форматом спілкування зі студентами та викладачами. Нам важливо виховувати активне покоління молодих педагогів, які розуміють важливість реалізації якісного освітнього процесу та свою майбутню місію як вчителя у сучасній українській школі.

Більш детально: http://surl.li/mzoyy

Меню