Новини факультету

Участь команди кафедри української мови і літератури у проєкті Irex «вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність»: підсумки 2020 року

Для нашої команди (В. Герман, Н. Громова, Н. Кириленко, Н. Пономаренко,О. Семеног, М. Ячменик) 2020 рік у проєкті «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» став роком професійного розвитку, нових можливостей, появи нових друзів, партнерів, нових медіапроєктів.

  • СІЧЕНЬ 2020 РОКУ: ЗИМОВА ШКОЛА IREX

Майстер-класи з інфомедійної грамотності команди IREX, осіння і зимова школи 2019-2020 року СПОНУКАЛИ команду кафедри української мови і літератури СумДПУ імені А.С. Макаренка переосмислити інструменти (у т.ч. змішаного) навчання і збагатили, як, власне, наші програми, так і заняття з мовно-літературних, методичних дисциплін концептом інфомедійної грамотності як невід'ємної складової якісної журналістики; ПЕРЕКОНАЛИ: щоб встояти під інфомедійним дощем, важливо мати інфомедійну парасольку, володіти 8 компетентностями проєкту «вивчай і розрізняй» й інтегрувати їх у викладання мовно-методичних дисциплін  через 9 шляхів і через сприяння та комунікативну взаємодію університет - школа - коледж, які здійснюють підготовку майбутніх журналістів -НАН та НАПН України -Інститут післядипломної педагогічної освіти.

  • ЛЮТИЙ -ТРАВЕНЬ 2020 РОКУ:

Обговорення включення медіакомпоненту до робочих навчальних програм «Академічна риторика» (В. Герман), «Методика навчання української мови» (Н. Громова), «Культура наукової української мови» (О. Семеног, Н.Пономаренко), «Академічна культура дослідника» (О. Семеног, Н.Пономаренко), «Методика викладання української мови у ЗЗСО» (О. Семеног, Н.Пономаренко), «Медіакультура вчителя-словесника» (М. Ячменик), «Літературні напрямки і тенденції ХХ ст.» (Н. Кириленко), їх схвалення на засіданні кафедри української мови і літератури (Протокол № 13 від 31 березня 2020 р.), затвердження вченою радою факультету іноземної та слов’янської філології (Протокол №9 від 30 квітня 2020 р.); погодження науково-методичною комісією факультету іноземної та слов’янської філології (Протокол №8 «16» квітня 2020 р.); Проведення бінарних занять з «Методики викладання української мови у ЗЗСО», «Академічної культури вчителя-словесника» із представниками наукових установ (НАПНУ, НАНУ), представниками ЗВО, ЗФПО, ЗЗСО.

- сертифіковані IREX програми навчальних дисциплін,

проведення ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Академічна культура дослідника в освітньому просторі: європейський та національний досвід» за участі Олени Тараненко, кандидата філологічних наук, доцента, менеджерки з розбудови потенціалу проєкту "Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність" IREX

  • СЕРПЕНЬ -ГРУДЕНЬ 2020 Р.

Н.Пономаренко, О.Семеног - тренерки IREX, спікерки вебінарів з української мови і літератури; Захист дисертації Н. Пономаренко з проблем мовної культури майбутніх журналістів, Проведення ІV Усеукраїнської науково-практичної конференції "Інновації в освіті і педагогічна майстернійсть учителя-словесника"(26-27 листопада 2020 р.) за участі Олени Тараненко, кандидата філологічних наук, доцента, менеджерки з розбудови потенціалу проєкту "Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність" IREX.

ПОЧАТОК НОВИХ ГРАНТОВИХ ПРОЄКТІВ.

Меню