Новини факультету

Участь студентів у конференції

15-16 лютого 2024 р. у Глухівському національному педагогічному університеті імені Олександра Довженка  відбулася VІ  Усеукраїнська студентсько-викладацька науково-практична інтернет-конференція «Сучасні тенденції та перспективи мовно-літературної освіти в Україні».

У роботі наукового заходу взяли участь представники навчальних закладів із Варшави,  Києва, Луганська, Ніжина, Сум, Умані, Чернігова. Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка – один із багаторічних співорганізаторів  конференції.

У роботі конференції взяли участь професори кафедри української мови і літератури Лариса Горболіс, Олена Семеног, студенти спеціальності Середня освіта. Українська мова і література. Магістрантка Дар’я Коцаревська виступила на пленарному засіданні з доповіддю «Формування читацької компетентності під час вивчення в школі «Казки про калинову сопілку О. Забужко». Студенти третього курсу Євгенія Котельницька, Світлана Маценко, Марія Прокопенко виступили на секційних засіданнях. На шістьох секціях конференції порушувалися актуальні питання лінгвістики, української і зарубіжної літератури, важливі питання методики викладання філологічних дисциплін, дошкільної та початкової мовно-літературної освіти, мовленнєвого розвитку учнів у початковій школі, інноваційних процесів реформування вищої педагогічної та загальної середньої освіти в Україні.

Робота конференції була плідною і злагодженою. Дякуємо організаторам наукового заходу.

Меню